Ifj. Szabó Gábor kétséget nem hagyva bajnok, harmadszor övé a FIAT

Hírek

A FIAT országos bajnokság csúcspontja szeptember utolsó vasárnapján jött el, ahol Szilvásváradon a Lipicai lovas stadionban150-155 cm-es pályával várta Németh Zoltán a Díjugrató Szabályzat szerint Magyarország legjobb felnőtt díjugratóit. A bajnokság nehézségét mutatja, hogy számos hibát láthattunk rutinosabbnál rutinosabb lovasoktól. A szorosnak indult verseny végeredménye azonban egyértelmű volt. A DEAC színeiben versenyző ifj. Szabó Gábor Mezőhegyes Chabalával 0,3 hibaponttal érkezett a döntőbe és mindkét pályát hibátlanul teljesítve magabiztosan lett pályafutása során harmadszor egyéni felnőtt bajnok.

Ezüstérmes a döntő második pályájának, első sárga okszerénél hibázó, diósgyőri, Szuhai Péter lett, aki Casino Royal Z-el 6,35 hibapontot lovagolt össze.

A bronzérmes a vasárnapi két pályát a bajnokhoz hasonlóan verőhiba nélkül teljesítő, baracskai, Krucsó Szabolcs lett, aki az Agropoint Kft. Catoneljével megérdemelten állhatott fel a dobogó alsó fokára.

Az egész évben magabiztosan teljesítő D-Team lovasklub lovasa, Dömse Tamás Conquistadorral most is jól szerepelt, negyedik lett, megelőzve a mezőny legfiatalabb lovasát, ifj. Szuhai Gyulát és fedezőménjét, Perthy Jacksont. A felnőtt díjugrató bajnokság hatodik helyén a visszatérő ifj. Tóth László végzett a rádiházi tenyésztésű, Echojával. Hetedik lett a Lovassport Kft. fedezőménjével, Cornetto Du Lys-szel a döntő B pályáján hibátlanul teljesítő, Horváth Balázs, míg nyolcadik lett a Dér Tibor tulajdonában lévő King Cornet PGO-val, a mezőny legtapasztaltabb lovasa, Füzér Gábor.

A hagyomány idén sem szakadt meg, hiszen a 2,2 millió Forintos pénzdíjak és különdíjak mellett a győztes, ifj. Szabó Gábor most is átvehette, a győztesnek járó FIAT 500 Hybrid személygépkocsit, Megyeri Gábortól az F Automobil Kft.  márkacsoport igazgatójától, a  amivel a Lipicai stadionban repeszthetett is egy tiszteletkört.

A 2024. évi felnőtt díjugrató bajnokság bajnokának és helyezettjeinek, Dallos Gyula miniszteri biztos, Cseri Dávid a Szilvásváradi ménes igazgatója, Schlezák Melinda a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja, Juhász Tibor a versenybíróság elnöke gratulált.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-09-30