A Magyar Lovassport Szövetség 2023-as díjazottjai-Gróf Sándor Móric Díj

Hírek

A díj névadója, Gróf Sándor Móric művelt, népszerű, jó kedélyű, bátor, egyenes jellemű, igazságszerető, a közügyeket támogató, igazi sportember, népszerű személyiség volt. Nem az elismerés, hanem a teljesítmény érdekelte. Több mint háromszáz egyedülálló lovas kalandját jegyezték fel. Átúsztatott a Dunán és lóháton járt fel palotájának emeletére, ahogy ezt a díj is jelképezi. Jelentős összeget hagyott a Magyar Tudományos Akadémia alapjára, a Nemzeti Múzeumra, az Országos Gazdasági Egyesület céljainak előmozdítására, a budai szegényápoldának, valamint a pesti gyermekkórháznak. Nagyvonalú adakozó volt, ahogy a díjazottak is. A díj alkotója Nacsa Richárd képzőművész.

Kovács Csaba és Lengyel Róbert

Ebben az évben a Magyar Lovassport Szövetség szakított a hagyományokkal és két díjazott is átveheti a kimagasló támogatók számára alapított díjat. Az ország két különböző pontjáról példaértékűen fogott össze két barát, akik gyerekkoruk óta a lovassportért élnek.

Lengyel Róbert Vámospércsről még utánpótlás válogatott díjugratóként vált ismertté, majd felépítette Európa egyik legismertebb lószállítmányozási cégét, a Horse Trans Cargót.

Barátja és társa, Kovács Csaba a mosonmagyaróvári lovas élet ismert személye, több nemzetközi nagydíj, bajnokságok győztese és helyezettje, aki lószállító felépítményeivel, az Inter Horse Truckkal vált ismertté Európában és a világban.

Kovács Csaba és Lengyel Róbert az elmúlt években bőkezű mecénásként támogatja (és reményeink szerint a jövőben is támogatni fogja) a magyar felnőtt díjugrató sportot. Ezért a nemes cselekedetért a Magyar Lovassport Szövetség Gróf Sándor Móric Díjban részesíti őket.

Sandor M Dij

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Forrás: RiderLine

Last modified: 2024-05-21