Ifj. Szabó Gábor nagy győzelmei a szilvásváradi Mastersen

Hírek

Komoly feladat várta a mintegy hatvan lovast a Longines világranglista pontot adó Gold tour hiba-idős versenyszámában. Szilvásváradon a háromcsillagos nemzetközi verseny 145 cm-es versenyszámában mindösszesen tíz hibátlan teljesítményt láthatott a több száz fős közönség. A versenyszám eredményhirdetésénél a magyar himnuszt játszották el, hiszen a leggyorsabb hibátlannal Xixo Borgia nyergében ifj. Szabó Gábor lovagolt, így övé lett a közel harmincezer eurós összdíjazású versenyszám fődíja.

Az egy hónapja még világkupa döntőn Lettország  színeiben lovagló, Kristaps Neretniks a szürke, Corlansky Pro-val végzett a második helyen, harmadik a lengyel, Marek Lewicki és La Pezi.

A Szőke Gábor Miklós stúdió által támogatott díjban a negyedik és ötödik helyen a Lovassport Kft. lovai végeztek, Corbluecente PS nyergében Szuhai Péterrel és Carbon Girl Z hátán Jármy Vince.

A fiatal lovak kétfázisos döntője is magyar sikereket hozott, hiszen az első három helyen magyar tulajdonú lovak végeztek. A győzelmet, Szilvásváradon mindig nagyon eredményes Koncz Ferenc tulajdonában lévő, Genius Conference szerezte meg ifj. Szabó Gáborral a nyergében.

Második helyen a Horses For Sale Kft. lova Diarcha PS végzett ifj. Szuhai Gyulával, míg harmadik lett a Németh Zsolt által tenyészett Cornet Obolensky apaságú, Cornet Champion Mráz Tamással a nyergében.

A 6-7 éves lovak döntőjében Nersinaa gyarapította még a magyar díjugrató sport erdményeit, ötödik helyen végzett Kovács Rolanddal a nyergében.

Az ifjúsági kategóriában 130 cm-en rendezték a Kopjary ásványvíz támogatásával a harmadik napi döntő versenyszámot. Kilenc páros tudta Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő alappályáját hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetés leggyorsabbja, a bolgár, Aysha Petrova Al D’Barannal, második Hegedűs Laura Lili Vigo Landoval, harmadik Forgács Nóra Carusoval.

Az U25-ös kategória 135 cm-es vadászugratása Magyar Balázs fölényét hozta. Ifj. Petrik Béla tanítványa, az első helyet Miss Mary Soames „F’ nevű lovával, harmadik helyet Khania „F” -el szerezte meg, míg negyedik is magyar lovas lett, legjobb hölgyként, Alasztics Aliz Messloubetával.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-05-11