Három győzelem után Szuhai Rodrigo második a villanyfényben

Hírek

Péntek este különleges versenyszámot rendeztek a Szilvásvárad Masters nemzetközi díjugrató versenyen. Több mint ötven induló állt starthoz az Inter Horse Tuck által támogatott 140 cm-es, hiba-idős versenyszámban, amelynek egyedisége, hogy a Lipicai lovasstadion kiváló villanyfényében rendezték. Gyorsabbnál gyorsabb pályákat láthatott a közönség, amely után végül az Ausztriában élő, de görög színekben versenyző, Angelos Touloupis lett a győztes Kannandilloval és a harmadik helyezett Del Rey Of  Lowlands Z nevű lovával.

A Szilvásvárad Masters eddigi legeredményesebb magyar lovasa, a még mindig csak 15 éves Szuhai Rodrigo ezúttal is mindent megpróbált Cornettel.

A diósgyőri lovas lovaglása a péntek éjszakában három győzelem után a második helyet hozta el a magyar díjugrató sport számára. A hazai színekben lovagló lovasok közül hárman kerültek még az első tízbe, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs és Mráz Tamás.

A fiatal lovaknak rendezett második napi hiba-idős versenyszámban Bazooka Joe a litván, Andrius Petrovasszal lett a győztes, második Karima 25 a görög, Angelos Touloupisszal, míg harmadik legjobb magyar párosként, Chloé Z és ifj. Máté István. Az első tízben magyar színekbe, a PSZ sportistálló lovai kerültek még be, Conccodello PSZ negyedik, Chacco Chau PSZ hatodik helyen végzett Szuhai Péterrel a hátukon.

Szombat reggel a gyermekek versenyszámában négy hibátlan teljesítmény született, a szlovén Pia Rojko folytatta jó szereplését, meg is szerezte az első két helyet, Infinity P-vel és Neyla 4-el, harmadik lett Fabók Adrienn Szaffi Mikado Mistrral, negyedik Nagy Nóra Jázmin Calatheával.

Az egycsillagos kategóriában 125 cm-es kétfázisos versenyszámot rendeztek, ahol ausztrál győzelem született.

Ötvennégy indulóból első helyen végzett az ausztrál, Alexha Robinson.

Az eredményhirdetésen Antalné Géczi Emese a versenyrendezőség részéről és Abay Pál a versenybíróságtól gratulálhatott magyar lovasoknak is, hiszen az első napi győzelme után Kovács Roland Lagretta HB-vel lett a második, Mráz Tamás I’m Georgina Blue PS-sel a harmadik és Petes Maja Kánaánnal a negyedik.

Fotó: Cászár Fotó

Last modified: 2024-05-11