Vigo’s Son tenyésztő tulajdonosával, Jakab Áronnal a legjobb ötéves ló 2024-ben

Hírek

Vasárnap reggel a szilvásváradi Lipica stadionban rendezték a 41. Tenyészverseny ötéves lovainak döntőjét másfél millió Forint összdíjazásért. A negyvenkilenc starthoz állt lóból hét tudta az elő-közép ás döntőt hibapont nélkül teljesíteni. Az összevetésben több mint másfél másodperc előnnyel, Vigo’s Son volt a leggyorsabb tenyésztő tulajdonos lovával, Jakab Áronnal.

Második helyen az Emerald apaságú, Eminem PSZ végzett a PSZ Sport Horses Kft. lovával, Török Sándorral a nyergében.

A harmadik helyen leggyorsabb összevető, Babits Gréta Kannan apaságú, Kansas BP-je lett, Andirkó Benjaminnal a nyeregben.

Negyedik a BMG Agro által tenyésztett kanca, Olivia BMG, akit Kurnyák Ágnes lovagolt. A 2024. évi ötéves lovak Tenyészversenyének ötödik helyén Donna Summer végzett ifj. Tóth Lászlóval, hatodik lett Loro Piano LL Lukács Lorennel, hetedik a Mylord Carthago apaságú, Jazz Des Forets Ács-Heibl Ágnessel, nyolcadik helyen egy hibaponttal Oscar végzett a Somló és Térsége LSE lovasával, Unger Fannival, kilencedik lett Chac’s Boy Diary SZ Zárug Gyulával és tizedik a szürke, Sion Diadora Magyar Balázzsal.

A 41. Tenyészverseny legjobb tíz ötéves lovának, Dallos Gyula miniszteri biztos, Bazsó Gergely a Díjugrató Szakbizottság elnökségi tagja, Juhász Tibor a versenybíróság elnöke és HorseMolen gratulált.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-09-29