Őrült összevetés után Kanato IC a legjobb hatéves ló Magyarországon 2024-ben

Hírek

Tizenöt hatéves ló is hibapont nélkül tudta Németh Zoltán nemzetközi pályaépítőnk három pályáját teljesíteni Szilvásváradon a 41. Tenyészverseny hatéves lovak kategóriájában. Következett egy őrült összevetés, ahol gyorsabbnál gyorsabb pályákat láthatott a hűvös, de derült időben a Szilvásváradra kilátogató közönség. A Tenyészversenyek specialistája, Kovács Henri ezúttal sem maradt győzelem nélkül, sőt az első két helyet is megszerezte. Czuczi István által tenyészett és tulajdonolt, Kanato IC volt a leggyorsabb hibátlan, így övé lett a hatéves lovak dísztakarója.

Második helyen Kovács Henri a sárga, Emerald fedezőménnel, Entre Nous Van’t Coseveld Z-el végzett.

A hatéves lovak Tenyészversényben a Cranchi Kft. szürkéjével, Cascaya SJ-vel Búza Krisztián, negyedik lett a szezonban végig nagyszerűen teljesítő, pej, Dr. Pusztai Zsuzsanna peje, Neorado T ezúttal Mráz Tamással, ötödik lett.

Muskotály Bálint tulajdonéban lévő, sárga, Nersinaa Kovács Rolanddal a hatodik, az összevetés első indulója, a magyar tenyésztésű, Spirit Du Rouet Kurnyák Ágnessel, hetedik Tob-Ker Toscana Lehotai Mátéval, nyolcadik, a PSZ Sport Horses szürkéje, a leggyorsabb négy hibapontos az utolsó meredeknél hibázó, Chacco Chau PSZ Szuhai Péterrel, kilencedik Casallato Blue tulajdonos lovasával, Szladek Mátéval és tizedik Ajtai Márton Chacco Kid-je Andirkó Benjaminnal, aki az elő-és középdöntő győztese volt.  A kétmillió Forint összdjízasú hatéves lovak Tenyészversenyének első tíz lovának Dallos Gyula miniszteri biztos, Bazsó Gergely a Díjugrató Szakbizottság képviseletében és Cseri Dávid a Szilvásváradi gratulált.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-10-02