Kelet-Magyarország fiai, Platthy József emlékére 2024. csapatbajnokai

Hírek

Hat csapat állt starthoz az idei FIAT országos díjugrató bajnokság felnőtt kategóriájában, ahol a pénteki elődöntő és a szombati középdöntő után alakult ki a végeredmény. A két 145 cm-es pályát teljesítve a háromfős trió lett az aranyérmes, 11,78 hibaponttal id. Szuhai Péter vezetésével, ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal, Szuhai Péter Casino Royal Z-el és ifj. Tóth László Rádiháza Echoval lett a győztes.

A bajnokcsapatnak Cseri Dávid a Szilvásváradi Ménes igazgatója, Bazsó Gergely a Díjugrató Szakbizottság képviseletében, Schlezák Melinda és Juhász Tibor a versenybíróság részéről gratulált. Ezüstérmes helyen a Némethy Bertalan régió II-es csapata végzett, 26,7 hibaponttal. Dr. Pusztai Zsuzsanna által vezetett együttes tagjai, Mráz Tamás, Fekete György, Simicska Anna és Dömse Tamás voltak.

Kicsit több mint két hibaponttal lemaradva az ezüstérmes pozíciótól bronzérmes, Dr. Boros István által vezetett háromfős Pest-vármegye II-es csapata lett, Alasztics Aliz, Bohák-Debrecezni Éva és Dr. Lázár Zoltán összeállításban. A FIAT országos bajnokság egyéni versenye is ritka izgalmasan alakul, hiszen ifj. Szabó Gábor vezet 0,3 hibaponttal, de még az ötödik helyen ifj. Tóth László Rádiháza Echoval is egy verőhibán belül van az aranyéremtől.

A FIAT országos bajnokság 150-155 cm-es döntőjébe a legjobb húsz páros kvalifikálódott, amely a tervek szerint Szilvásváradi Lipicai lovas stadionban vasárnap 14.15 órakor kezdődik.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-09-28