Genius Conference, Chacco Kid, Taroko a középdöntő legjobb fiatal lovai

Hírek

A szilvásváradi Lipicai lovas stadionban a fiatal lovak középdöntőjével folytatódott szombaton a 41. Tenyészverseny. Az utánpótlás ló kategóriában huszonnégy hét- és nyolcéves ló is hibátlanul tudta teljesíteni Németh Zoltán által felépített pályán. A győzelmet Koncz Ferenc tulajdonában lévő, pej, Genius Conference szerezte meg nyergében ifj. Szabó Gáborral. Második lett a hárskúti, Larsson Fekete Györggyel, harmadik a szürke, Málna Búza Krisztiánnal.

A hatéves lovak 125 cm-es stílusversenyében Chacco Kid kapta a legmagasabb pontot, 8,8 ponttal lett a győztes, Andirkó Benjaminnal a nyergében. Emerald mén, Entre Nous Van’t Coseveld Z és a pej Alaphilippe 8,6 lett holtversenyben a második Kovács Henrivel és Kalán Eszterrel a nyergében.

Az ötéves lovak 120 cm-es középdöntőjében 8,5 pont kellett az első helyhez, Taroko Kovács Henrivel lett a győztes, megelőzve a két 8,4 pontot kapó Jazz Des Forest Ács-Heibl Ágnessel a nyergében és a gidrán fajtájú, Jarnac Gidrán-22 (Sármőr) és lovasát ifj. Szabó Gábort.

Az öt, hat és utánpótlás lovak kategóriák döntői vasárnap reggel 8 órakor kezdődnek Szilvásváradon.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-09-29