Drámai végjáték után ifj. Szuhai Gyula nyolcadik az ifjúsági Európa-bajnokságon

Hírek

Maratoni versenyt hozott az ifjúsági Európa-bajnokság döntője Hollandiában, ahol a 115 indulóból harminc páros kvailifikálódott a kétfordulós, 140 cm-es versenyszámba, 2021. gyermek Európa-bajnoka ifj. Szuhai Gyula fantasztikus lovasglással, Perthy Jacksonnal mindkét fordulóban hi8bátlanul lovagolt, így öt pálya után, nyolc hibapontos összteljesítménnyel minden idők egyik legjobb magyar teljesítményét elérve a nyolcadik helyen zárt a mamut mezőnyben.

Szuhai Rodrigo, aki a második helyen kezdte meg a döntőt, az első fordulóban hibátlanul ment. Négy indulóval a döntő vége előtt egy hatalmas vihar miatt megállították a döntőt és több int kétórás szünet következett.

Este 21 órakor a hollandiai félhomályban tudott folytatódni a bajnokság, ami nem hozott szerencsét a magyar díjugrató sportnak, ezúttal Szuhai Rodrigo Cornettel nem tudott átkelni a vizestálcán.  A Szuhai fivérek teljesítménye ígyis kimagasló, ismét Európa legjobbjai közé kerültek.

Köszönjük a csapatuknak, Szentirmai Ferenc trénernek, Pirik Zsolt szövetségi kapitánynak és Dr. Béni Dániel állatorvosnak és a Szuhai team összes tagjának, hogy a magyar díjugrató sport idén is Európa élmezőnyébe maradt. Az aranyérmet a spanyol Olivia Alvarez Garcia nyakába akasztotték.

Szombat délelőtt a gyermek korosztály harmadik pályáját teljesítette, akik közül a legjobb magyar Sós Attila tanítványa, Pichovszky Dalma volt, aki nyolc hibaponttal ment.

Last modified: 2024-07-21