Szuhai Rodrigo harmadszor is hibátlan az Európa-bajnokságon

Hírek

A hollandiai Kronenbregben az ifjúsági kategória harmadik pályája következett csütörtök délután. Harmadszor is tizenhárom számozott akadály, 140 cm magasságon számtalan nehéz technikai feladattal várta öt magyar lovasunkat az idei utánpótlás Európa-bajnokságon. Az idén 15 éves Szuhai Rodrigo sokadszorra bizonyította különleges képességét és hibátlanul tudta lelovagolni a végig feladatokkal teletűzdelt nehéz pályát. Ifj. Szuhai Gyula Perthy Jackson hátán egy vonal kiugró meredekénél hibázva, egy verőhibával lovagolt a célba. Benedek Adél La Digue-el talán élete pályáját lovagolva az utolsó tizenharmadik fehér meredeket leütve, négy hibaponttal, igencsak hozzátett a magyar ifjúsági csapat eredményéhez, hiszen H. Nagy Emma Elasko Heroval ezúttal nem tudott segíteni.

Csapatunk egyéni indulója Bódai Hanna Oliver Odevelddel nyolc hibaponttal a versenyhét legjobb saját pályáját lovagolta. Az összetett versenyben Magyarország 34, 33 hibaponttal huszonnégy ország csapatából a nagyszerű eredménynek számító kilencedik helyen zárta az Európa-bajnokságot, megelőzve komoly díjugrató nemzeteket.

Az egyéni versenyben, ahol majd szombat délután fog a kétfordulós döntő következni a 115 fős mezőnyből harmincan kerülhettek be a végső fináléba. Szuhai testvérek a döntőbe lovagoltak, ifj. Szuhai Gyula nyolc hibaponttal várja a folytatást, míg öccse, Szuhai Rodrigo 0,88 hibaponttal egy spanyol lovas mögött a második helyen fogja megkezdeni a mindent eldöntő ifjúsági bajnoki döntő.

Óriási gratuláció a magyar ifjúsági válogatottnak!

Last modified: 2024-07-19