Szuhai Rodrigo második helyen, ifjúsági csapatunk a legjobbak között várja a folytatást a hollandiai Európa-bajnokságon

Hírek

A hollandiai Kronenbergben rendezett utánpótlás Európa-bajnokság szerdai napja eseménydúsan zajlott, hiszen mindhárom korosztály nyeregbe szállhatott. Az ifjúságiak délután már második középdöntős pályájukat lovagolták le. A magyar lovasok közül a keddi győztes, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson ezúttal a tizenharmadik utolsó fehér okszernél beszedett verőhibájával négy hibaponttal végzett, amellyel az összetettben a tizenegyedik helyen várja a folytatást.

 

A 115 fős mezőnyben Szuhai Rodrigo pályafutása során már többedszer maradandót alkotott, hiszen Cornettel egy tűpontos, hibátlan pályát lovagolt, így 0,88 század hibaponttal egy spanyol lovasnő mögött, a második helyen várja a csütörtök délutáni harmadik pályát.

A magyar ifjúsági válogatott huszonnégy csapatból, a Szuhai testvérek mellett H. Nagy Emma Elasko Heroval és Benedek Adél La Digue-al kiegészülve bekerült a kitűzött célként tervezett első tíz csapat közé. A szoros versenyben a kilencedik helyen várja az ifjúsági csapat a folytatást.

A fiatal lovasok a peelbergeni füves arénában 145 cm-es „C” szabály szerinti elődöntőben versengtek. A magyarok közül a leggyorsabb hibátlant Bencses Réka lovagolta Arania Z-el, válogatott társai is a mezőnyben maradva szép pályákat teljesítettek, így Csetényi Lea Hámorral, Osztovits Péter Conbalgran PS-sel és ifj. Antal Péter Choral Symphonyval is helyt álltak Európa legjobb fiatal lovasai között.

A gyermek korosztály elődöntőjében egy viszonylag hosszú tizenhárom számozott akadályból álló pálya várt a lovasokra, a magyar gyerekek között Pichovszky Dalma Maybe-vel hibátlanul, Csizmadia Csenge Csenge Chavoltusszal négy hibaponttal lovagolt, ők érték el a magyar válogatottból a legjobb teljesítményt.

Folytatás csütörtökön délelőtt a fiatal lovasokkal majd délután az ifjúságiakkal.

Kérjük a magyar díjugrató társadalmat, hogy amennyiben lehet csütörtökön 17.30-tól együttes erővel szurkoljanak a magyar ifjúsági válogatottnak, akik Európa legjobb tíz válogatottja kötött fognak nyeregbe szállni.

Gratulálunk! Hajrá magyar díjugrató utánpótlás!

Last modified: 2024-07-18