Európa leggyorsabb ifjúsági lovasát ifj. Szuhai Gyulának hívják

Hírek

Kedd délután a hollandiai Kronenbergben megkezdődött a 2024.évi utánpótlás Európa-bajnokság. Ma egy korosztály, az ifjúsági lovasok versenghettek a homokos arénában, ahol huszonnyolc nemzetből 115 lovas állt starthoz a tizenhárom számozott akadályból álló „C” szabály szerinti vadászugratásban. A tizennegyedikként startoló, Ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson pályájába hiba nem csúszott, egy fergeteges sebességű hibátlannal a 114 lovast maga mögé utasítva, megnyerte az ifjúsági Európa-bajnokság elődöntőjét. A kilencvenedikként startoló öccse, Szuhai Rodrigo Cornettel is nagyon közel volt, ahhoz, hogy bátjya mögé kerülve a második helyen végezzen, végül egy holland és egy spanyol versenyző után Európa negyedik leggyorsabb lovaglását mutatta be a nagyszámú és hozzáértő publikum előtt.

A magyar csapatból H.Nagy Emma Elasko Heroval is egy gyors verőhiba nélküli pályát lovagolt és további két hölgy lovasunk Benedek Adél La Digue-el és Bódai Hanna Oliver Odevelddel is teljesítette az elődöntőt.

A képen a teljes magyar csapat

Az Európa-bajnokságon szerdán mindhárom korosztály már versenyezni fog, a gyermekeknél százhárman, a fiatal lovasoknál nyolcvanhatan állnak majd starthoz.

Az ifjúsági elődöntő eredménylistája:

https://online.equipe.com/startlists/979623

Last modified: 2024-07-16