Köszönjük lovasainknak, köszönjük lovainknak, köszönjük ló tulajdonosainknak, köszönjük a szakvezetésnek, köszönjük támogatóinknak, köszönjük szurkolóinknak!

Hírek

A 100 éves Magyar Lovassport Szövetség jubileumi éve már biztos, hogy sporteredményről is emlékezetes marad. Nagy erőfeszítések kellettek ahhoz, hogy Budapest szívében a Nemzeti Lovardában megrendezésre kerülhessen az Európai Lovas Szövetség CSIO versenye. A magyar lovas sport nagy örömére a Nemzetek Díjában tizenegy ország részvételével megrendezett csapatversenyben a kánikulai hőségben, a magyar felnőtt válogatott a harmadik helyen végzett. De ez a hír most nem ért véget hiszen a teljesítmény több mint figyelemreméltó. 1930-as évektől vesz részt a magyar felnőtt díjugrató sportunk Nemzetek Díjákon. Számtalan helyszínen, vegyes körülmények között, változó teljesítménnyel telt el ez a közel 100 év, de most a Nemzeti Lovardában elért eredményünk egy különleges teljesítmény. Szuhai Péter a PSZ Sport Horses Kft. tulajdonában lévő Casino Royal Z-el, Jármy Vince a családja tulajdonában lévő, JB Koronaőrrel dupla hibátlant lovagolt, míg Nyíri Viktor Egano Van’T Wingerndhof Z ifj. Kövy András egy hibapontos és hibátlan pályát ment és a Lovassport Nonprofit Kft. Quandro Blue PS-e Szentirmai Ferenccel az első fordulóban négy századmásodperc miatt egy hibaponttal. A magyar díjugrató csapat így egy hibapontos teljesítménnyel került fel a rangos eredménylistára.

Horváth Balázs szövetségi kapitány és Norbert Nuxoll szövetségi edző által vezette magyar felnőtt válogatott tehát verőhiba nélkül lett harmadik Európa talán két legerősebb lovas nemzete, a hollandok és németek mögött.

A verseny zárásaként következett a CSIO világkupa nagydíja, ahol ismét emlékezetes nyom hagyódott a magyar díjugratás nagykönyvében. Az elmúlt évtizedben ifj. Szabó Gábor ragyogott itt, hiszen három alkalommal Timpex Centtel és kétszer Timpex Bölcsésszel tudta megnyerni a budapesti nagydíjat, amit most Mezőhegyes Chabala nyergében hibátlan teljesítményekkel a harmadik hellyel közelített meg.

A verseny legeredményesebb lovasa Jármy Vince lett, aki a családja által tenyésztett, JB koronaőrrel, a Nemzetek Díja dupla hibátlanja után mindent vitt a világkupa nagydíjban, övé lett a fődíj és tiszteletére szólt a magyar himnusz.

A 24 éves lovas ráadásul szombaton is maradandót lovagolt, megnyerte a Longines világranglista pontot adó versenyszámot a Lovassport Kft. Carbon Girl Z-jével.

Óriási gratuláció!

Last modified: 2024-07-15