Ifj. Szabó Gábor második az olomouci világkupában

Hírek

A csehországi olomouci nemzetközi díjugrató verseny fő száma a vasárnap délutáni világkupa minősítő volt. A brazil pályaépítő nem állított könnyű pályát a nagydíj negyven párosának, mindösszesen négyen tudtak verőhiba nélkül a lovagolni a 155 cm-es alappályát. A győzelmet a Budapestről is ismert olimpiai érmes, Szaúd-arábiai, Abdullah Alsharbatly szerezte meg, a magyar színekben versenyző, ifj. Szabó Gábor előtt. A DEAC versenyzője villámgyors hibátlant lovagolt a Mezőhegyesi ménes, Chacco-Blue apaságú, Chabala nevű pej, kancájával, így megérdemelten lettek másodikok a közel harmincezer eurós pénzdíjazású világkupában.

A magyar felnőtt válogatott többi lovasa is igencsak kitett magáért, négy hibaponttal hatodik lett a Lovassport Kft. tulajdonában lévő, Corbluecenta PS nyergében Szuhai Péter, hetedik, JB Koronaőr hátán Jármy Vince és kilencedik Viva Centtel Mráz Tamás.

A legjobb női teljesítményt a hárskúti, Simicska Anna érte el, aki a szürke Hamanta B-vel szintén egy verőhibával lovagolta le az olomouci világkupa minősítőt, de délelőtt Carundy nyergében meg tudta nyerni a 145 cm-es U25-ös nagydíjat.

Last modified: 2024-06-24