Három teltházas nemzetközi verseny Magyarországon, három magyar nagydíj győztes

Hírek

A 2024-es díjugrató versenynaptárat elnézve tudtuk, hogy sűrű év kezdet vár a magyar díjugrató sportra. Most nem a lovasok feladatait nézzük, hanem a lelkes versenyrendezőkét, akik vállalták, hogy idén nemzetközi versenyt szerveznek. Három nemzetközi hazai rendezésű verseny szerepelt a naptárban, tavasszal és kora nyáron, amin most már túl vagyunk. Három profi rendező csapat, kitűnően együtt működve a Lovassport Szövetséggel. Három sikeres versenyt tudhat maga mögött. Évtizedekkel ezelőtt álmodni sem mertük, hogy több nemzetközi verseny is lesz Magyarországon egy évben, de azt főleg nem, hogy ilyen sok nemzettel, lovassal és lóval. Szilvásváradon háromcsillagos verseny, 340 lóval, villanyfénnyel, kimagasló pénzdíjakkal, több mint húsz nemzettel egy igazi siker volt, majd következett a 38. Gróf Széchenyi István Emlékverseny, ahol a Nemzeti Lovarda kapacitását kihasználva, 300 ló ugrott négy napon keresztül. Június elején folytatódott Bábolnán négy napon át, ahol ismét közel, 300 ló versengett és a teljes utánpótlásunk kapott helyet történelmi helyszínünkön. A várva várt magyar sporteredmények sem maradtak el, hiszen Szilvásváradon a világkupában az első négy helyen magyar lovas végzett, Szentirmai Ferenc nagyszerű világkupa győzelmet aratott.

A Gróf Széchenyi István Emlékversenyen ifj. Kövy András Accoton PS-re helyezték fel a győztesnek járó dísztakarót és Bábolnán a mindig nagyon eredményes ifj. Szabó Gábor Xixo Borgiával tudott nagydíjat nyerni.

A lovasoknak már többször gratuláltunk, de most meg szeretnénk köszönni a szilvásváradi, bábolnai és a Nemzeti Lovarda versenyrendező csapatának, hogy kiváló munkát végezve, Európa díjugrató térképén tartották Magyarország díjugrató sportját.

Az élet nem áll meg, nyáron jön a legrangosabb nemzetközi versenyünk, július 11-14-ig a budapesti Nemzeti Lovardában a CSIO verseny, amely az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatának állomása lesz.

Last modified: 2024-06-18