Ifj. Szabó Gábor fergeteges összevetéssel Xixo Borgiával megnyerte a bábolnai nagydíjat

Hírek

Longines világranglista pontot adó 145 cm-es pálya várta a néhai ménesparancsnokról Pettkó-Szandtner Tiborról elnevezett nagydíj versenyszámban Bábolnán a harminc kvalifikált párost. A nagy létszámú összevetésben látványos verseny alakult ki. A leggyorsabb hibátlan lovaglást a rövidített pályán, a DEAC színeiben versenyző ifj. Szabó Gábortól láthattuk, aki a Big Star apaságú, Xixo Borgiával minden ellenfelét maga mögé utasította.

A győztestől kis különbséggel lemaradva, második helyen a török olimpikon, Omer Karaevli végzett Hayley-vel, megelőzve a szlovák színekben lovagló, Horváth Dávidot, aki a magyar tulajdonban lévő Chriss Crosst lovagolta.

A nagydíj további helyén is szürke lovak következtek, az összevetés első indulójaként, Bohák-Debreczeni Éva a kiváló képességű, Cortezzel lett a negyedik, ötödik a Lovassport Kft. fedezőménjével Cornetto Du Lys-szel Horváth Balázs és hatodik, Dr. Lázár Zoltán Diabloval. Az osztrák, David Kranzé lett a hetedik hely Attila Der Grosséval, az örökifjú Quintus nyergében, Vándor Zsófia a nyolcadik és a fiatal lovas Európa-bajnokságra készülő, Bencses Réka és Arania Z-zel lett a kilencedik.

Fotó: Hajdu krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2024-06-10