Bódai, H. Nagy, Benedek, ifj. Szuhai az ifjúsági csapatverseny győztesei

Hírek

A bábolnai nemzetközi díjugrató verseny első kiemelkedő versenyszáma, az ifjúsági csapatverseny volt pénteken délben. Négy csapat állt starthoz, akiknek kétszer kellett az Erdélyi Magdolna által épített 135 cm-es pályát teljesíteni. A tizenkét számozott akadályban egy nyílt vizesárok is szerepelt, de ez ami nem okozott gondot az ifjúsági lovasainknak. A piros csapat tiszta hibátlan teljesítménnyel győzni tudott. A négyfős együttes első lovas Lóránt Attila tanítványa, H. Nagy Emma, aki Elasko Heroval kétszer lovagolt hibátlant, ugyanúgy, mint Stróbl Dorottya tanítványa, Benedek Adél La Digue-el. A győztes csapat harmadik tagja, Németh István tanítványa, Bódai Hanna Oliver Odevelddel az első fordulóban az utolsó akadálynál vert egyet, majd másodszorra hibátlanul lovagolt, míg a záró lovas ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal az első pályán egy hibátlannal járult hozzá a csapat győzelméhez.

A dobogó második fokára a zöld csapat állhatott, akik közül, Szabó-Máriás Sára lovasa Fábián Johanna Quantummal két hibátlant teljesített. Az ezüstérmes csapatból, Tenyei Tóth Attila tanítványa, Kim Yura Charlotte Bognár Hamissal egy vízbe lépéssel és egy hibátlannal, majd Sári Viktor lovasa Kámán Nóra Málnával négy és nyolc hibaponttal, végül Potocska Attila lovasa, Farkas Nóra a rutinos, Rolfs Royce-al az első fordulóban egy hibátlant lovagolt.

A dobogó harmadik fokára a fehér csapat állhatott, ahol először ifj. Petrik Béla tanítványa, Magyar Balázs Khania „F” -fel nyolccal és hibátlannal ment, Nagy András tanítványa, Szuhai Rodrigo Cornettel nullát és négyet lovagolt, Baumann Bori tanítványa, Nagy Zsófia Victory Blue PS-szel kétszer négy hibaponttal lovagolt, míg a záró lovas, Petes Maja Kánaánnal kétszer tizenkettőt.

Az eredményhirdetésnél a versenybíróság nemzetközi tagja, Robert Fekar, Rozmán Ferenc a Bábolnai Lovaskör elnöke, Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány és Szotyori Nagy Kristóf a Díjugrató Szakág elnöke gratulált a dobogóra állt tizenkét magyar ifjúségi lovasunknak.

Gratulálunk!

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2024-06-08