Juhász Léda, Fábián Maja, Őzse László a somorjai CSIO legjobb gyermek lovasai

Hírek

A somorjai X-Bionic lovas komplexum Farrier’s arénájában rendezték péntek délután a CSIO verseny gyermek Nemzetek Díja versenyszámát. A kétfordulós, 130 cm-en a legjobb magyar teljesítményt Pirik Zsolt utánpótlás szövetségi kapitány csapatából Juhász Léda hozta, aki Cym Carlsson S-szel az első fordulóban a fekete palánkon beszedett verőhibájával négy hibaponttal végzett és a második fordulóban hozta az értékes hibátlant. A magyar csapatból Czizmadia Csenge Chavoltusszal négy és nyolc, Király Loren For Celebration-nel nyolc és tizenkét hibaponttal zártak. Krepcsik Lara Kaprillo KS-sel ezúttal sajnos nem tudott hozzátenni a magyar gyermek válogatott teljesítményéhez.

A 130 cm-es egyéni versenyszámban Chabal TH nyergében Szabó-Máriás Sára tanítványa, Fábián Maja hibátlannal az előkelő harmadik helyen végzett, ahol Szladek Róbert tanítványa, Őzse László Nimród Lacosszal a leggyorsabb négy hibaponttal lovagolt, de ő már a csütörtöki felvezető versenyszámban második helyen végzett.

A szlovákiai versennyel egy időben a hollandiain Zuidwoldében, a 130 cm-es egyéni versenyszámban Pichovszky Dalma Maybe-vel hatodik helyen végzett.

A gyermek válogatottak számára a mozgalmas napok folytatódnak, hiszen jönnek a CSIO nagydíjak, majd jövő héten a bábolnai nemzetközi versenyen pénteken, a csapatverseny és vasárnap ismét nemzetközi nagydíj.

Last modified: 2024-06-01