Szentirmai Ferenc Quandro Blue PS-sel megnyerte a világkupát

Hírek

Minden idők legjobb magyar teljesítménye született háromcsillagos nemzetközi díjugrató nagydíjban vasárnap kora délután a szilvásváradi Lipicai stadionban. A szilvásváradi versenyen, ahol kétszáz lovas szállt nyeregbe, Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 155 cm-es alappályájára harminckilenc lovas minősült.  Három lovasunk az Agrárminisztérium díjáért rendezett versenyszámban verőhiba nélkül lovagolt, de minimálisan túllépve az alapidőt Simicska Anna, Dömse Tamás és ifj. Kövy András nem került be az összevetésbe, ahol tizenkét páros lovagolhatott.

A rövidített pályára öt nemzet lovasa került be, hat magyar résztvevővel. Minden idők legjobb világkupa magyar eredményét hozta a nagydíj, hiszen fantasztikusan teljesítettek a magyar díjugratók. A győztesnek járó Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott vázát a ma különleges képességét ismét megmutató, ifj. Szentirmai Ferenc és az általa nemzetközi szintre kiképzett, Quandro Blue PS vehette át, hiszen a leggyorsabb hibátlannal verhetetlenek voltak.

Az ifjúsági olimpiai ezüstérmesünk, Jármy Vince a családja által tenyésztett, JB Koronaőr egy szédületes hibátlannal második lett, míg az összevetés első startolójaként honvéd egyenruhában lovagoló, Mráz Tamás Viva Centtel szerezte meg a harmadik helyet.

A már világkupa döntőn is bizonyító, ifj. Szabó Gábor a Mezőhegyesi Ménes tulajdonában lévő kancával, Chabalával érte el a negyedik helyet és az eredményhirdetésre nyolcadikként Casino Royal Z nyergében Szuhai Péter lovagolhatott még be magyarként.

Egy héttel ezelőtt Mannheimben nagyon szomorkodtunk, hiszen a magyar díjugrató csapatnak nem sikerült a Nemzetek Díja, de most vasárnap Szilvásváradon nagyon büszkék lehetünk a díjugrató válogatottunk tagjaira, hiszen egy emlékezetes eredménnyel megdobogtatták a lovassport rajongóinak szívét.

A Szilvásváradi Masters zárószáma az U25-ös korosztály összevetéses elbírálású díja volt, amelyet a Honvédemi Minisztérium támogatott. A győzelmet az egykori olimpikon, Anton Martin Bauer lánya, Lena Binder szerezte meg Ausztriából Longchamp nevű lovával.

Az eredményhirdetésre a párizsi olimpián is szerepet kapó Bázár György steward vezetésével három magyar is belovagolhatott, akiknek Schlezák Melinda a versenybíróság részéről, Dallos Gyula miniszteri biztos, Michael Robinson Nagy-Britanniából és Cseri Dávid a Szilvásváradi Ménes igazgatójaként gratulálhatott. A sárga, For Cornettina Zs-vel Buza Patrik Zoltán lett a második, ötödik Miss Mary Soames „F”-fel Magyar Balázs és Hopefullyval H. Nagy Emma.

 

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-05-12