Magyar holtverseny a villanyfényben

Hírek

Nem mindennapi versenyt láthattunk a Szilvásvárad Masters szombat estéjén. A silver tour 135 cm-es vadászugratását villanyfényben rendezték. Igazán gyors hibátlanra volt szükség ahhoz, hogy az ötven fős mezőnyben bárki az első tíz közé kerüljön. Az eredmény sem lett mindennapi hiszen századmásodpercre ugyanazt az időt, 60,85 lovagolt két magyar lovas is. Ifj. Szuhai Gyula Carta Blue Sz-szel és a mezőny utolsó előtti startolójaként lovagló, Krucsó Szabolcs Di Caprio DH Z-el, így megosztva nyerték meg a Weidemann díját.

A vadászugratásban Krucsó Szabolcs másik lovával Chaccitoval harmadik, a lengyel, Krysztof Ludwiczak negyedik, a makedón színekben versenyző, Luka Zaloznik ötödik és a 15 éves, Szuhai Rodrigo Cornettel a hatodik helyen végeztek.

Vasárnap a szilvásváradi Masters az egycsillagos nemzetközi kategória 130 cm-es hiba-idős versenyszámával folytatódott. A Vito Kft. díjáért megrendezett számot Kovács Roland nyerte a pej Lagretta HB-vel, megelőzve Sári Viktor tanítványait, Fésűs Grétát Hunter Dadero Z-el és Kámán Nórát a szürke, Málnával.

A gyermek kategória zárószámában a szlovén, Pia Rojko tovább folytatta győzelmi sorozatát és nem csak győzni tudott, hanem harmadik helyet is megszerezte Neyla és Infinity nevű lovaival. A Horse Trans cargo díjában második helyen legjobb magyarként, Füzér Gábor tanítványa, Nagy Nóra Jázmin végzett Calatheával.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2024-05-12