Mráz és Dömse Tamás hibátlan a szilvásváradi Herendi nagydíjban

Hírek

Huszonkét nemzet, háromszásznegyen lóval abszolút rekord Szilvásváradon idén a Masters háromcsillagos díjugrató verseny. A nemzetközi megmérettetés egyik legrangosabb versenyszáma a több mint harmincezer euró összdíjazású Herendi nagydíj volt péntek délután. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk igazán eltalálta a pálya vonalvezetését hiszen negyvennégy indulóból tizenegy páros tudta teljesíteni a 155 cm-es alappályát.  Az izgalmas összevetésben a francia születésű, de román színekben versenyző Andrea Herck tudott a leggyorsabban lovagolni, aki a szürke Epsilon de Roulard-al meg tudta előzni a tavalyi Nagydíj győztes tokiói olimpián lovagló lett Kristaps Neretnieks-t, aki idén a Corlansky Pro nevű szürkéjével indult.

A Herendi Nagydíj harmadik helyén a hat olimpián lovagló japán Taizo Sugitani végzett Quicy 194-el.

Két magyar lovas tudott hibátlanul lovagolni az alappályán, akik mindketten az összevetésben egy-egy verőhibával igazán helyt álltak. Kilencedik helyen végzett Mráz Tamás Viva Cent-el és tizedik lett Dömse Tamás Conquistador-al.

Szilvásváradon péntek reggel a Joker ugratás versenyszámban ismét Szuhai győzelem született, hiszen Szuhai Rodrigo Carta Blue SZ-szel a maximális 65 pontot elérve a leggyorsabb idővel ért célba.

Második lett Kovács Roland Vicora Star PS-el, míg harmadik a verseny egyik legrutinosabb versenyzője, Lengyel Róbert a szürke Cazera TSH-val.

Az 1­*-os nemzetközi verseny 120 cm-es hibaidős versenyszámában, Lagretta HB nyergében Kovács Roland le tudta győzni az ausztrál Alexah Robinson-t. Harmadik lett Pirik Zsolt tanítványa Krepcsik Lara és kancája, Ariosa.

Az ifjúságiak 125 cm-es versenyszámában jóval több hiba volt, mint a csütörtöki napon. A győzelmet Hegedűs Laura Lili szerezte meg Clintus nyergében, megelőzve Forgács Nórát és Bodnár Annabellt.

A gyermek kategória kétfázisos versenyszámában kisebb szlovén fölény alakult ki, hiszen Pia Rojko megszerezte az első és a harmadik helyet. Második lett Szabó-Máriás Sára tanítványa Forgács Laura és Cosmo.

 

Fotó: Cászár Fotó

Last modified: 2024-05-10