Szotyori Nagy Kristóf Chachachaval a korlátugratás új magyar rekordere

Hírek

A kiskunhalasi Hirling József Lovasbázis füves arénájában szerda délután rendezték a Városi Nagydíjat, ami ezúttal a korlátugratás versenyszám volt.  Színvonalas versenyt láthatott a nagy számú közönség, hiszen mind a nyolc induló a harmadik felállításig versenyben volt. A versenyszám érdekessége, hogy hat szürke ló állt starthoz. Az egymillió Forint összdíjazású versenyszám és a bronz huszár szobor nyertese, Burucs Borbála lett, aki az általa tenyészett, Miami De Garderrel egyedül teljesítette a 190 cm-et.

Második helyen holtversenyben, Füzér Gábor King Cornet PGO-val és Szotyori Nagy Kristóf Chachachaval végzett, ők a 180 cm-et ugratták hibátlanul.

A versenyszám után rekordkísérlet következett, ahol Karádi László nemzetközi pályaépítő és Kunné Fekete Alexandra, zsűri elnök által hitelesített magasság már 195 cm lett. Az eddigi 193 cm-es csúcsot, 2011-ben a Nemzeti Vágtán és a Papp László arénában Burucs Borbála ugrotta, akkor Lagarderrel. A csúcskísérletnél Burucs Borbála Miami De Garderrel nyolc hibaponttal végzett, de a Prosper lovasklub versenyzője, Szotyori Nagy Kristóf a Chacco-Blue apaságú, szürke, herélttel Chachachaval hiba nélkül teljesítette a négy akadályt. Így 2024. május 1-től 195 cm a hivatalos magyar korlátugrató rekord.

Gratulálunk!

Last modified: 2024-05-01