Ifj. Antal Péter második a csehországi CSIO fiatal lovas nagydíjában

Hírek

Vasárnap a csehországi Zduchovicében a díjugrató verseny CSIO nagydíjait rendezték. A legmagasabb akadályokat a 19-21 év közötti fiatal lovasoknak állította a német pályaépítő, ahol már az akadályok magassága 145 cm-re került. Első indulóként lovagolt a pályára ifj. Antal Péter Choral Symphonyval, aki a vizesárokkal, hármasugrással, nehéz technikai feladatokkal teletűzdelt pályát, verőhiba nélkül teljesítette, de mivel az alapidőt 67 századdal túlléptek, így egy hibaponttal zártak. A fiatal lovas nagydíj erősségét mutatja, hogy csak a német, Niklas Schipler tudta az alappályát hibátlanul lelovagolni, így ifj. Antal Péter pályafutása eddigi legnagyobb sikerével, CSIO nagydíj második helyezést ért el. A fiatal lovas nagydíjban másik fiú lovasunk, Osztovits Péter Puickly VD Bisschoppal négy hibaponttal, Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL-lel és Csetényi Lea Hámorral nyolc hibaponttal értek célba.

Az ifjúsági kategóriában Bódai Hanna volt a legjobbunk, aki Cash-sel verőhiba nélkül lovagolt és két hibapontos eredménnyel a mezőny első felében végzett az ifjúsági CSIO nagydíjban.

A csehországi CSIO gyermek nagydíjában nem született hibátlan magyar lovaglás. A három kettesugrással tizenkét számozott akadállyal felépített 130 cm-es pályán, négy magyar gyermek tudott egy verőhibával lovagolni, Juhász Léda Rádiháza Generálissal, Pichovszky Dalma Maybe-vel, Király Loren For Celebrationnel és Őzse László Nimród Lacosszal, míg Krepcsik Lara Carillo KS-sel öt hibaponttal fejezte be a csehországi nemzetközi díjugrató versenyt.

Teljes eredménylista: https://livejumping.com/ap/event/10194/competitions

Last modified: 2024-04-28