A Szuhai testvérek és Baumann Bori a 145 cm-es Inter Horse Truck nagydíj kvalifikáció legjobbjai

Hírek

Szombaton Bábolnán folytatódott a szezon első országos minősítő versenye, ahol a legmagasabb versenyszámot a 145 cm-en, kétfázisos elbírálással írták ki. A versenyszámban hat tiszta hibátlan teljesítmény született és három lovas tudta negyven másodpercen belül lelovagolni a második fázist. A pénteki sorrend megfordult, a diósgyőri Szuhai fivérek között. Rodrigo Cornettel győzött, második Gyula Perthy Jacksonnal, harmadik a legjobb hölgy lovasként, a Prosperes, Baumann Bori és G-Dia.

Az Inter Horse Truck által támogatott 145 cm-es kvalifikációs versenyszámban a további sorrend, Mráz Tamás, Simicska Anna és Szotyori Nagy Kristóf.

A 135 cm-es, kétfázisos versenyszám U25-ös kategóriája ma is ifj. Petrik Béla tanítványának, Magyar Balázsnak sikerét hozta, aki Miss Mary Soames „F”-fel közel négy másodperces előnnyel tudott győzni. A bábolnai születésű, Buza Patrik Zoltán Laprida MP-vel lett a második, megelőzve a Horizont lovasklub színeiben lovagló, H.Nagy Emmát és a pej, Hopefullyt. Negyedik Hermann Zsófia, ötödik Simicska Anna és hatodik helyen ifj. Antal Péter.

A nyitott kategóriában a badacsonyi, Mráz Tamás lett az első, Cornet Championnal, megelőzve a Winkler LSE lovasnőjét, Zárug Annamáriát és rutinos lovát, Coolmant. Harmadik helyre a biatorbágyi, Debreceni Fanni került, aki saját maga által tenyésztett lovát, DB Gi Citsunt lovagolta.

A 120 cm-es amatőr körben a vértesi, Herczog Zsuzsanna lett az első, a sárga Hippolittal, megelőzve a győri, Hubertus Lovasklub színeiben versenyző, Rajnai Zsófit és Casa Novat. A versenyszám első startolója, a Dánosi lovasklub lovasa, Dr. Kölcsey Rieden Roland WM Starwynnal lett az amatőr kategória harmadik helyezettje.

A Kardos Lovassport Egyesület lovasnője, Kardos Réka Winter’s Tale nyergében meg tudta nyerni az EGO7 gyermek nagydíj 120 cm-es versenyszámát, Gwent lovagló Petes Maja és Lucio Veron ülő, Vigh Larissza előtt.

A 125 cm-es nyitott versenyszámban Zárug Annamária lett az Első Firefly-al, a Rouge-on ülő, ácsi Szentirmai Péter és a hortobágyi LNS Cassianát lovagló, Hermann Zsófia előtt.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2024-04-13