Nincs meglepetés, a Szuhai fivérek győzelmét hozta az Inter Horse Truck nagydíj minősítő Bábolnán

Hírek

Az idén különleges figyelembe kell, hogy kerüljenek az országos minősítő versenyek, hiszen a Tenyészversenyre és az országos bajnokságokra, a nemzetközi versenyek mellett, ezen a hat nemzeti versenyen keresztül vezet az út. A szabadtéri szezonban először most Bábolnán a Nemzeti Ménesbirtok 2012-ben átadott versenypályáján kezdődhetett meg a sorozat. Az elmúlt két nap legrangosabb versenyszámában Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő, 140 cm-es pályával várta a résztvevőket. A hiba-idős versenyszám papírformát hozott, a diósgyőri ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal győzött, öccse, Szuhai Rodrigo és Cornet előtt.

Az első két helyezett jelentős időfölénnyel tudott az élen végezni, akik után harmadik helyen a fiatal lovas válogatottra készülő, Füzér tanítvány, Bencses Réka került Arania Z-el. Negyedik helyen századmásodpercre azonos időeredménnyel Fekete György és Mráz Tamás végzett, hatodik ifj. Antal Péter.

A MoodyMares lovasbolt által támogatott 130 cm-es versenyszámokban az U25-ös korosztály kategóriájában csütörtök a Sion Security-s, Magyar Balázsról szólt, aki az első két helyen Khania „F” és Miss Mary Soames „F” nevű lovaival végzett, megelőzve a sáripusztai színekben versenyző, Buza Patrik Zoltánt Laprida MP-t.

A pénteki hiba-idős, 130 cm-en az ifjúsági lányok játszották a főszerepet, a DEAC-os Fábián Johanna győzött Quantummal, a diósgyőri Kelemen Blanka For Lexcis Z páros előtt, míg harmadik lett a hortobágyi Hermann Zsófia.

A nyitott értékelésben a csütörtöki kétfázist Fekete György nyerte meg Larsonnal, megelőzve a Prosper színeiben versenyző Szotyori Nagy Kristóf Santorini párost, harmadik lett az ácsi, Szentirmai Péter a rutinos Expresszel.

A 130 cm-es pénteki nyitott hiba-idős számában Szuhai Rodrigo lett a győztes Diarcha SZ-szel, megelőzve a Zárug házaspárt, Merlin VDL-lel és Firefly-al.

Az ötéves lovaknál az első két nap három lóról szólt, a Timpex Ménesben tenyésztett Timpex Presidentről, a Sion Security szürkéjéről, Sion Diadoráról és Dr. Pusztai Zsuzsanna I Can Fly-ról. Ez a három ötéves volt az első három helyezett mindkét nap.

A hatévesek 120 cm-es stílusversenyét csütörtökön Péter Szilárd fedezőménje, a pej, Native Touch nyerte 8,3 ponttal, Szentirmai Péterrel, megelőzve Neorado T-t, akit Eszes Ferenc lovagolt és La Esterella VD Zuuthoeve Z Buza Patrikkal.

Pénteken 8,3 ponttal Neorado T nyert Eszes Ferenccel a hatévest, Nightrider Fekete Györggyel lett a második és Kannan Star ifj. Névéri Imrével a harmadik.

A csütörtöki 120 cm-ben a szürke Rouge-al Szentirmai Péter volt a győztes, megelőzve Herczog Annát, aki James Bondot lovagolta és a 14 éves, Prosperes, Juhász Lédát és Cym Carlssont.

A pénteki Ego7 által támogatott 120 cm-es ifjúsági versenyszámban a badacsonyi, champion Szabó Virág lett az első Zayával, megelőzve két Pirik Farmos lovast, Krepcsik Larát és Petes Maját. Az első amatőr nagydíj kvalifikációt a Vas vármegyei Simon Máté nyerte meg Criss Crossal, megelőzve a Szikszai Military SE lovasnőjét, Bajkó Mercédeszt és Abigél B-t, harmadik lett a Kurcamenti lovasklub lovasnője, Potocska Attila tanítványa, Dr. Nagy Henriett és Glock.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2024-04-12