Balázs Csenge és Kim Yura Charlotte a középdöntőt is megnyerte a kecskeméti Fedettpályás döntőn

Hírek

Szombaton a középdöntőkkel folytatódott a kecskeméti Pataki Ménes fedeles lovardájában a 2024. évi fedettpályás döntő. 11 órakor a gyermekek stílusversenyében egyetlen lovas tudott nyolc pont feletti lovaglást bemutatni, győzött Füzér Gábor tanítványa, Nagy Nóra Jázmin Iggy Stardusttal 8,4 ponttal. 7,9-cel Jancsó Jázmin a Táltos Lovas Baráti Kör lovasnője PM Balouvellel lett második, megelőzve a két harmadik helyezettet, a Prosper lovasklub lovasnőjét, Csizmadia Csengét és póniját, Aisha-Amirát és Szladek Róbert lovasát, Őzse László Nimródot és Quilombot. A gyermek elődöntő ötödik helyezettjei Daru Jázmin Dóra, Nitsmann Gréta és Hegedűs Szofi. A gyermek kategóriában három lovas várja hibapont nélkül a vasárnap 11 órakor kezdődő finálét.

Az amatőrök 115 cm-es hiba-idős középdöntőjében Horváth Gábor lovasa, Balázs Csenge az elődöntő után szombaton is győzni tudott, így Dixivel övé lett az első hely. Janik Attila lovasa, Koncz Kincső Luisával ma is második lett, megelőzve a kiskunhalasi állatorvost, dr. Tuska Pált és lovát, Rádiháza Nina Riccit. Az amatőr középdöntő negyedik helyezettje a tavalyi szabadtéri amatőr bajnok, Hack Eliza Szonja, ötödik Gál Balázs Milán és hatodik Herczog Zsuzsanna. A 120 cm-re kiírta amatőr döntőt huszonegy lovas várja nulla hibaponttal.

Az ifjúságiak középdöntőjében Németh Zoltán nemzetközi pályaépítőnk már a szabályzat szerint 130 cm-re rakta fel az akadályokat, ami már egy kicsit meg is szórta a majdnem harminc fős mezőnyt, A mezőny egyetlen fiú lovasa, Maszlag Ilona tanítványa, Jakab Levente több mint négy másodperces előnyével megnyerte a hiba-idős számot Elzinoval, megelőzve Sári Viktor lovasát, Fésűs Grétát és sárga, Hunter Dadero Z-et. Az ifjúsági középdöntőben a rutinosnak számító Kiss Maja Agropoint Cojanoval lett a harmadik helyezett, negyedik Ciszárik Petra, ötödik Hermann Zsófia és hatodik Vései Maja Laura.  Az ifjúsági fedettpályás végső döntőt vasárnap kora délután hat lovas várja hibapont nélkül.

Az U25 korosztály 135 cm-es, hiba-idő számában megismétlődött az elődöntő eredménye, hiszen Kim Yura Charlotte és Bognár Hamis ma is megnyerték a versenyszámot. A szoros versenyben a Némethy Bertalan Alapítvány lovasa Jármy Tibor JB Zenittel lett a második és péntek után a kiskunhalasi Weinhardt Virág London’s Chaganával ismét harmadik helyen tudott végezni. Az U25-ös korosztály középdöntőjében a további sorrend Bognár Dóra, Bencses Réka, Jandó Balázs. A vasárnapi 135 cm-es finálét négy lovas várja hibapont nélkül.

A vasárnapi versenynap kiegészítő pillanata volt, hogy a rendezőség a nap közben a mindig háttérben tartózkodó, kisegítő személyzetet, a szülőket a versenypályán egy pohár pezsgővel köszöntötte.

A 2024. évi utánpótlás és amatőr fedettpályás döntők vasárnap 11 órától kerülnek megrendezésre.

Start-és eredménylisták: https://www.dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=17234&competitionId=22

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2024-03-24