Kaposvárra visszatér a Fedettpályás Döntő

Hírek

A magyar díjugratás történetében először 2002-ben a Pannon Lovasakadémia kaposvári fedeles lovardájában rendezték az első fedettpályás döntőt. Huszonkét év után visszatér a finálé, ahol most a fiatal lovak, 5, 6 (7,8) éves lovak mellett a felnőttek lesznek a főszereplők. A felnőtt döntő összdíjazása 1, 2 millió Forint, ahol vasárnap délután Fodor István a döntő pályaépítője az akadályokat már 140-145 cm-es magasságra fogja felrakni. A versenybíróság elnöke, dr. Szabó Csaba lesz, a stílus pontokat Szebényi Dániel fogja adni.

Nehéz jósolni, mint mindig a díjugrató sportban, de talán az első Fedettpályás Döntő győztese Krucsó Szabolcs, aki huszonkét éve Camelottal volt az aranyérmes a fő favorit, legfőbb ellenfele lehet a jelenkor egyik legeredményesebb versenyőze, a szintén többszörös korábbi győztes, Horváth Balázs lehet.

Krucsó Szabolcs-Camelot felnőtt győztes 2002 Kaposvár

Horváth Balázs-PM Diana felnőtt győztes 2017 Hortobágy

Reméljük péntektől vasárnapig minél többen kilátogatnak a kaposvári Pannon Lovaskadémia fűtött lelátójára, de aki nem tud elmenni a verseny mindennapjára, online a Pannon Lovasakadémia Facebook oldalán tudja követni a 2024. évi Fedettpályás Döntőt.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2024-03-15