Nevezési rekord Kaposváron

Hírek

A fedeles döntő időpontjához közeledve megugrott a versenyzési kedv Kaposváron, ezzel az elmúlt évek nevezési rekordja dőlt meg a Pannon Lovasakadémián.  233 ló fordult meg a hétvégén az Eduard Petrovic által épített pályákon.

A versenynapokat reggel 8 órától a felkészítő számok nyitották 70-90 cm-en. A legnépesebb az 100 cm-es nyitott versenyszám mezőnye volt mindhárom nap, pénteken 48 indulóval. A első napon a győztes Molnár Sára Kála (Pro Equus Lovasklub) lett Pandora-M nyergében, szombaton Stefan Miklosi (AUT) és Obora’s Grey Babe diadalmaskodott, vasárnap pedig már 105 cm-es emelt magasságon Krucsó Karolina (Krucsó Lovasklub) és Bognár Csitri lett a nyerő.

Krucsó Karolina két lovával uralta a kezdő lovas mezőnyt is, hiszen Bognár Csitrivel (7,8 stíluspont), szombaton és vasárnap pedig Balerinával (8,3 stíluspont) nem talált legyőzőre.

A 5 éves lovak versenyében pénteken és vasárnap a Blaski Lili által lovagolt Chac Boy apaságú Qualcuno kapta a legmagasabb stíluspontot (8,2), szombaton pedig Zólyomi Emma (Krucsó Lovasklub) Chicco  (Chacco-Blue II.-Heartbreaker) nevű ménje tudott győzni.

A 6 éves lovaknál az első két nap Kurnyák Ágnes (D-Team SE) Vingino apaságú fiatal lovai voltak az élmezőnyben. Pénteken Verdinand B nevű heréltje győzött, szombaton pedig a második helyet szerezte meg. Ugyanitt Vanille B-vel a második, illetve a harmadik helyen zárt. A szombati győztes a Krucsó Szabolcs által lovagolt Special Edition Baboskert (Olympus A.P.-Very N, Tangelo van de Zuuthoeve) lett 8,3 stílus pontot szerezve. Vasárnap pedig Búza Krisztián Congress apaságú Cascaya SJ nevű kancája győzött a kétfázisos versenyszámban.

A 110 cm-es nyitott számokban Bujtor Roland (Pro Equus Lovasklub) és Calissa, Füle Viktória (Lovasakadémia SC) és Calisto M, valamint Milkovics Kata (Molnár János SE) és Viola diadalmaskodott.

Az ifjúsági versenyszámokat Susán Hanna (Cseszterlint LKE) uralta, hiszen mindhárom nap győzni tudott PM Toledo nevű lovával.

Az amatőrök versenye nem volt ennyire egyértelmű, mindhárom nap más győztest hirdettek. Pénteken Kármán Anita (Twinsport SE) és Leonette, szombaton Hajdú Petra (Cseszterlint LKE) és Next Diamonds W.G., vasárnap pedig Téglás Réka (Lovasakadémia SC) és Kóma nyerték a versenyszámot.

120 cm-en mindhárom nap népes mezőnyök álltak rajthoz. A pénteki leggyorsabb hibátlant ifj. Néveri Imre László (Pirik Farm) lovagolta Cordroe nyergében, míg a fiatal lovasoknál ez Tóth Csenge Zoénak (Badacsonyi Lovas Sport Club) sikerült TM Diacorral. Szombaton Kurnyák Ágnes (D-TEAM SE) és Spirit du Rouet győzött a nyitott számban, Balogh Laura (Krucsó Lovasklub) és Esme pedig a fiatal lovasoknál. Vasárnap Récsey Liza (Pro Equus Lovasklub) Dora Prova Z-vel lovagolt a 16 hibátlan lovas közül leggyorsabban, míg a fiatal lovasoknál Pais Jázmin (Zalalövő és Környéke LSE) és La Coeur Lucky győzött.

125 cm-es magasságon pénteken Krucsó Szabolcs (Krucsó Lovasklub) végzett az élen két lovával, Diana by Boris-sal és Desmondpoint-tal, szombaton ugyanez Szilágyi Sándor Márknak (Szilágyi Lovasklub SE) sikerült Georgie’s Valentine és Campicello nevű lovaival. A fiatal lovasoknál Boros Bernadett (Hubertus LK Győr) és Carismo, valamint Milkovics Kata (Molnár János SE) és Caracas végzett az élen.

A pénteki 130 cm-es fő számban 8 hibátlan lovaglás született, közülük Czékus Zoltán (Kisteleki Lovas Egyesület) és a Vigo D’Arsouilles apaságú Vakachuka ért körbe leggyorsabban, megelőzve Szűcs Zoltán (Twinsport SE) és Gigantot, valamint Dr. Czuczai Natáliát (Badacsonyi Lovas Sport Club) és Cassust.

A szombati 135-en Czékus Zoltánnak és Vakachukának meg kellett elégednie a második hellyel, mert Fekete György (Hárskúti Lovasklub) és a Connect apaságú 8 éves Larsson náluk is gyorsabb volt. Szintén ő végzett a harmadik helyen, másik lovával, Let’s Win TN-el.

A vasárnapi 130 cm-es számban Krucsó Szabolcs (Krucsó Lovasklub) és Diana by Boris győztek, megelőzve Szilágyi Sándor Márkot (Szilágyi Lovasclub SE) és Campicellot, valamint Dömse Bencét és She But But D’Acheronte-t.

A verseny záró, és egyben legmagasabbra kiírt versenyszáma 140 cm-en került megrendezésre. Itt Horváth Balázst nem lehetett legyőzni, hiszen mindkét lovával az alappályán és az összevetésben is hibátlanul lovagolt, így a Cornet du Lys apaságú 9 éves Cornetto du Lys PS-el nyerte a számot, míg Sputnik-kal zárt a második helyen. Harmadikként az összevetésben egy verőhibát vétő Buza Patrik Zoltán (Krucsó Lovasklub) zárt Looking for You nyergében.

Last modified: 2024-02-20