Ifj. Szabó Gábor, Szuhai Rodrigo, Nagy Zsófia a szilvásváradi nagydíjak győztesei

Hírek

A 2024-es Négyesfogathajtó világbajnokság helyszínén, a Szilvásváradi Lipicai lovasközpontban november első hétvégéjén rendezték a Szilvásvárad Indoorst.  Egri Zoltán korábbi ménesigazgató, polgármester emlékét őrizte a háromnapos verseny.

Vasárnap délután a 140 cm-es nagydíjban öt páros tudta Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő alappályáját hibátlanul lelovagolni. Az összevetés szoros és izgalmas küzdelmet hozott, amely után végül felnőtt válogatottunk erőssége, a DEAC-os, ifj. Szabó Gábor a Big Star apaságú, Xixo Borgiával meg tudta nyerni a nagydíjat.

Második helyen másfél tized másodperccel a győztes időtől Európa-bajnokunk, ifj. Szuhai Gyula végzett fedezőménjével, Perthy Jacksonnal, harmadik a magyar ranglista jelenlegi vezetője, a diósgyőri Szuhai Péter Corbluecenta PS-el. Negyedik Szuhai Rodrigo, ötödik másik lovával, Chacco Flower SZ-szel ifj. Szabó Gábor, hatodik legjobb hölgy lovasként, Baumann Bori G-Diával.

A gyermek korosztály nagydíjában nem született meglepetés, az idei év fedettpályás döntő győztese, Nagy Zsófia Victory Blue PS-el most is a legjobb volt, így övé lett a győzelem, a Prosper lovasklubbos csapattársa, Juhász Léda és szürke lova, Rádiháza Generális előtt. Harmadik Szladek Róbert tanítványa, a debreceni Forgács Nóra és Cosmo.

Az U25-ös korosztály nagydíjában a győzelmet a diósgyőri, Szuhai Rodrigo szerezte meg Cordelysa SZ-szel, megelőzve a még csak 14 éves, DEAC színeiben lovagló, Fábián Johannát Quantummal és Szuhai Pétert, aki fiatal lovát Conletino PSZ-t lovagolta.

A vasárnap az amatőr kategóriát ismét a nyírségi Lőrincz Tamás nyerte Cartoboy-jal.

A fiatal lovaknál Koncz Ferenc hatévese, Five Star Conference Z ifj. Szabó Gáborral és Siska József ötéves, Jackpot SJ-je, Bandi Zsanettel.

 

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2023-11-06