Nemzetközi steward képzés Rómában

Hírek

2023. október 9. és 12. között két nemzetközi stewardunk, Szalai Klaudia és Dénes Judit vettek részt Rómában, a “Scuola dello Sport” Olimpiai Felkészülési Központban megrendezett FEI Steward kurzuson. A négynapos képzést követően mindketten sikeres vizsgát tettek, mellyel megszerezték a Level 3 minősítést a Nemzetközi Lovas Szövetség rendszerében.

“Négy napot töltöttünk Rómában az FEI level 3 transfer up “pilot” kurzusán. Hosszú idő óta ez volt az első vizsga a megújult oktatási rendszerben, így a két level 4-es kurzusvezető; Maria Hernek és Charles Maudlin mellett az FEI Honorary Steward General, Frances Hesketh-Jones Triulzi is bővítette a vizsgáztatók körét.

Rengeteg tapasztalatot szereztünk a kurzus ideje alatt, a szakmai kérdéseken és feladatokon túl átfogóan vizsgáltuk a sportág globális helyzetét, az elmúlt 10 évben bekövetkezett változásokat, különös hangsúlyt kapott a sportjog és a social média növekvő térnyerése és ennek kockázatai.

A kurzus felépítése abszolút próbára tette mentális alkalmasságunkat a magasabb szint adta követelményeknek. A kurzusvezetők – saját bevallásuk szerint is – igyekeztek olyan szituációkba terelni minket, amelyekből kiderül, jól bírjuk e a nagyobb felelősséggel és sokszor kiélezett helyzetekkel járó pozíciót.

A négy nap alatt négy különböző vizsgát kellett teljesítenünk, amelyek között volt szabályismeret, volt, ami az idegen nyelvű kommunikációs képességeket volt hivatott felmérni, ezek mellett szóbeli vizsga formájában nagy hangsúlyt kaptak a szituációs feladatok. A vizsgák között folyamatosan prezentációk és előadások tarkították a hetet, ahol szintén kaptunk 1-1 megoldandó feladatot, amik beleszámítottak a végső értékelésbe.

A kurzus záró délutánján minden vizsgázót behívtak egy 15 perces beszélgetésre, ahol értékelték a 4 nap alatt tapasztaltakat. Meglepő részletességgel beszéltek rólunk, a személyiségünkről, a feladatra való alkalmasságunkról, metakommunikációnkról, a leadott tesztek eredményeiről, melyek alapján rámutattak a fejlesztendő területekre.

A számtalan új információ és az utolsó egyetemi vizsgaidőszakra emlékeztető izgalom ellenére, ugyan olykor kimerülten, de végig jól éreztük magunkat. Rengeteg szakmai terület új megvilágítást kapott, hasznos volt találkozni más-más szemléletekkel a sportág nemzetközi színterén. A szint megszerzésével új kapuk nyílhattak ki előttünk új lehetőségekkel, melyekkel igyekszünk élni és a megszerezett tapasztalatokat a sportág fejlesztésében kamatoztatni.”

Szöveg: Dénes Judit

Last modified: 2023-10-18