Tokyo IC 9 stílusponttal a legjobb négyéves ló Magyarországon

Hírek

A szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban folytatódott a negyvenedik Tenyészverseny és már a második nap délutánján a négyéves lovak kategóriájában bajnokot avattak. A stíluspontok alapján az elődöntőben 8,6 pontos Tangelo v.d. Zuuthoeve apaságú pej, mén Tokyo IC tovább folytatta menetelését, hiszen a magyar díjugrató sportban nagyon ritka, kimagaslóan magas 9 ponttal lett a 2023-as év legjobb négyéves lova. Czuczi István által tenyészett és tulajdonolt Tokyo IC-t a Morris Lovaslub lovasa, Kovács Henri lovagolta.

Visszahívás döntötte el a második helyet, hiszen két ló is 16,5 ponttal állt a döntő után. Második helyen a rövidített pálya után Heavenly Ophelia Z végzett a kiskunhalasi, Nagy Sándorral a nyergében, megelőzve a PSZ Sport Horses Kft. tulajdonában lévő, pej, Eminem PSZ-t, akit Török Sándor lovagolt.

 

Kenzo IC lett a negyedik Kovács Henrivel, ötödik a Nyíregyházi Timpex Ménes Timpex Presidentje Csuka Balázzsal, hatodik Bombay ifj. Máté Istvánnal.

Harminckét ló állt starthoz az utánpótlás lovak (7-8 éves) 135-140 cm-es középdöntőjében, ahol Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk hiba-idős versenyszámában az elődöntő után is Mráz Tamás lett az első, ezúttal is egy szürkével, de most Márki Zoltán tulajdonában lévő Diana By Borisszal. Második helyen a Scuderia Sonnevend Kft. Chili-je végzett Varga Ábellel, míg harmadik a Füzér család tulajdonában lévő, sárga Baluna Blue PS Füzér Flórával.

A hatéves lovak 125 cm-es középdöntőjében negyven indulóból a győzelmet, Chacoontano SZ szerezte meg ifj. Szuhai Gyulával. A Lewitzi ménesben tenyésztett szürke győzelméhez 8,8 stíluspont kellett, míg második helyen az elődöntő győztese, Diasandro Blue végzett Faluhelyi Ádámmal. Harmadik helyen is egy Szuhai ló végzett, 8,6 ponttal Diarito PSZ Szuhai Péterrel.

Az ötéves lovaknál120 cm-en rendezték a középdöntőt, ahol egy Chacco-Blue unoka, Chacco Chau PSZ lett a győztes 8,6 ponttal Szuhai Péterrel. Dr. Pusztai Zsuzsanna Neorado T-je az elődöntő után a középdöntőben is második helyen végzett 8,5 ponttal a lanakaeni fiatal lovak világbajnokságán is nagyszerűen lovagló Eszes Ferenccel a nyergében, míg harmadik lett az ötéves elődöntőben 8,4 ponttal holtversenyben, Gyetvei Zoltán lova, Chloé Z ifj. Máté Istvánnal és a pénteki győztes ló Talisman Kovács Henrivel.

A negyvenedik Tenyészverseny vasárnapi napján Szilvásváradon az ötéves lovak kezdik a döntőt 11 órakor.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2023-10-08