Málna, Diasandro Blue, Talisman, Tokyo IC a negyvenedik tenyészverseny elődöntőjének győztes lovai

Hírek

Első alkalommal rendezték a Bükk-hegység lábánál, Szilvásváradon a fiatal lovak legrangosabb szabadtéri erőpróbáját, a Tenyészversenyt. Az utánpótlás lovak hiba-idős elődöntőjében jelentős fölénnyel az Agropoint Cassiloc apaságú Málnával, Mráz Tamás lett a győztes, megelőzve a Horse Trans Cargo Kft. Cazera TSH-ját, akit Lengyel Róbert lovagolt és a pej, Larssont Fekete Györggyel.

A hatéves lovak elődöntőjében nem történt meglepetés, 8,7 ponttal első lett Diasandro Blue Faluhelyi Ádámmal a nyergében, megelőzve a Horses For Sale Kft. Chacoontano SZ nevű lovát, 8,4 ponttal ifj. Szuhai Gyulával. Hármas holtverseny alakult ki a harmadik helyen, Jakab Áron által tenyésztett Virgina R Buza Patrik Zoltánnal a nyergében, Conccodello PSZ ranglista vezetőnkkel, Szuhai Péterrel és Cornet’s Blue SZ és ifj. Szuhai Gyulával is 8,3 pontot kapott.

Szoros versenyben dőlt el az ötéves lovak elődöntője, hiszen 8,4 ponttal a Kovács család által tenyészett, pej Talisman lett az első, Kovács Henrivel a nyergében, megelőzve a 8,3 pontos Dr. Pusztai Zsuzsanna Neorado T-jét Eszes Ferenccel és Lukács Lóránd lanakeni fiatal lovak világbajnokságán is ugró Donnie Brascot, akit szintén Kovács Henri lovagolt.

Harmincnégy négyéves ló kvalifikálódott az Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítőnk által épített 100 cm-en megrendezésre kerülő négyéves lovak elődöntőjében. 8,6 ponttal a győztes Czuczi István Tokyo IC-je lett Kovács Henrivel a nyergében, megelőzve a 8,5 pontos PSZ Sporthorses Kft. tulajdonában lévő, Emerald van ‘T Ruytershof apaságú, Eminem PSZ-t Török Sándorral a nyergében és harmadik lett Török Fanni Leila által tenyésztett Bombay 8,4 ponttal ifj. Máté Istvánnal.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2023-10-06