Tomozi Nárcisz, Herczog Zsuzsanna, Eszter Ábel Bernát a Némethy Bertalan régió bajnokai

Hírek

Kisebb meglepetésre hazai bábolnai siker született a Némethy Bertalan régió ifjúsági kategóriájának döntőjében. Hét lovas került be a mindent eldöntő összevetésbe, amely után Sáringer Ferenc tanítványa, a szürke shagya arab, Shagya VII-3-mal Tomozi Nárcisz lett a bajnok, megelőzve Szarka Ferenc tanítványát, Szabó Zoét és a pej Edisont.

Maszlag Ilona lovasáé, Jakab Leventéé lett Elzino nyergében a bronzérem, negyedik a Pirik Farmos Horváth Katica Mária, ötödik az Aranypatak egyesület lovasnője, Tóth Fanni hatodik, az idei Serdülő B champion, Szabó Virág és hetedik, Vámos Valentina tanítványa, Kunos Anna.

A legnépesebb mezőny most is az amatőröknél állt össze, ahol egy lovas dinasztia tagja, Herczog Zsuzsanna lett a régió amatőr bajnoka, a sárga, Hippolittal hatszázaddal megelőzve Szikszai Lajos tanítványát, Boda Szintát és Isztriát.

A bronzérmet a mosonmagyaróvári, Lovasportál SE lovasnője, Horváth Antónia Petra szerezte meg G. Rolettivel. Negyedik lett a söptei Unger Jázmin, ötödik a Pirik Farmos Tagai Lili Letta, hatodik a Lagunás. Bencze Bernadett, hetedik a győrzámolyi, Fekete Luca és hetedik Kenesei lovasklub lovasa, Fabó Dorka.

A jelenkor díjugratásában ritka, de egy fiú győzedelmeskedett a több mint harminc fős kezdő lovas mezőnyben a Némethy Bertalan regionális döntőn. A régió névadójáról elnevezett alapítványi lovasklub tagjai vitték a kategóriát, hiszen Németh István tanítványai voltak az arany- és ezüstérmesek a kezdő lovasoknál. Eszter Ábel Bernát a rutinos Lidérccel jelentős fölénnyel 16,5 ponttal lett aranyérmes, megelőzve a Hooligant lovagló Király Lorent.

Horváth Gábor tanítványa, Zeiner Alina Batmannel lett a bronzérmes, míg negyedik lett Pályi Anna Teodóra, ötödik az NSH-s Tunner Zoé, hatodik a Prosperes Antal Hanga.

 

Fotó: Hajdu Krisztina loasvfoto.hu

 

Last modified: 2023-09-11