Simicska Anna Hamanta B-vel péntek délután a fiatal lovas Európa-bajnoki döntőbe ugratott

Hírek

A közel száz fős ifjúsági díjugrató Európa-bajnokság harmadik kvalifikációs versenyét szombat délelőtt rendezték az olaszországi, Gorla Minoreban. A 2021-es gyermek Európa-bajnok és a 2022-es ifjúsági Európa-bajnokság egyéni ötödik párosa, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson végre hozta a tőle elvárt szép hibátlan pályát. Kiss Lizanna Cloéval harmadik nap tudta a legjobb pályáját teljesíteni, négy hibaponttal ért célba, Kisgergely Kata Csenge 16, Kiss Maja 15 hibaponttal lovagolt. Ifj. Szuhai Gyula 12,61 hibapontos teljesítménye idén pont nem volt elég a mamut mezőnyben az Európa-bajnoki döntőhöz, 1,3 tized hibapont volt a lemaradás.

Még péntek délután a fiatal lovasoké volt a pálya, akik harmadik kvalifikációs pályájukat lovagolhatták le. A magyar válogatottak közül Csetényi Lea a hortobágyi tenyésztésű, sárga Hámorral javított és hét hibaponttal ért célba. A 150 cm-es igen nehéz pályán Simicska Anna a szürke, Hamanta B-vel csúcsformában teljesített és nagyszerű hibátlannal a vasárnap reggeli Európa-bajnoki döntőbe jutott. A hárskúti lovasnő teljesítménye komoly sportérték, hiszen a felnőtt kategóriához közelítő, fiatal lovas Európa-bajnokságon az elmúlt négy évtizedben csak pár lovasnak, Szász Attilának, Fábiáncsics Gábornak, ifj. Debreceni Jánosnak, Kovács Henrinek, Burucs Barnának, Hollé Sárának, Weinhardt Virágnak, ifj. Lázár Zoltánnal, Jármy Vincének, Alasztics Aliznak és Szuhai Péternek sikerült döntőben kerülni.

A magyar díjugrató sportnak a kontinensviadalon, így idén is van kiért szurkolni, hiszen a gyermekeknél Szuhai Rodrigo, Fábián Johanna szombat délután, míg vasárnap reggel Simicska Anna lovagolhat Európa legjobb utánpótlás lovasai között.

Last modified: 2023-07-16