A pozsonyi éjszakában Lázár dupla hibátlan, Mráz az első fordulóban

Hírek

Felemásra sikeredett a pozsonyi nemzeti futball stadionban megrendezett CSIO verseny Nemzetek Díja a magyar díjugrató válogatottnak. A csütörtök esti rémisztő időjárás után péntek éjszaka villanyfényben rendezték a pozsonyi CSIO csapatversenyét, a több mint húszezer néző befogadására alkalmas futball stadionban. Péntek közel az éjfélhez derült ki, hogy ezúttal Írország válogatottja lesz a győztes, akik négy hibapontos összteljesítménnyel előzték meg az öt hibapontos Ausztriát és a hazai közönség nagy örömére Szlovákiát. A Horváth Balázs szövetségi kapitány által vezetett magyar válogatott teljesítménye felemásra sikerült, az egész mezőny legjobb teljesítményét az NLSF Program lovasa, ifj. Lázár Zoltán mutatta be, aki Diablo nevű szürkéjével mindkét fordulóban verőhiba nélkül hozta sportágunk értékes eredményét a dupla hibátlant.

A csapat harmadik lovasa, Mráz Tamás a magyar tenyésztésű, BN Silverrel az első fordulóban mutatott be egy szép hibátlan pályát, majd tizenhat hibaponttal ért célba. Záró lovasunk Czékus Zoltán tíz és nyolc hibaponttal lovagolt, elsőként induló hölgy válogatottunk Vándor Zsófia Quintusszal nem tudta befejezni pályáit, így Magyarország a kilencedik helyen végzett.

A pozsonyi CSIO-n azonban született további győzelem, a fiatal lovak versenyszámában az Agropoint Cassiloc apaságú, hétéves szürke Málnával Mráz Tamás megnyerte a hiba-idős versenyszámot, így a tiszteletünkre szólhatott a magyar himnusz.

 

Last modified: 2023-06-10