Szuhai fiúk mindent vittek Bábolnán

Hírek

Közel egy évtizede rendeztek Bábolnán ifjúsági korosztálynak CSIO nagydíjat, de most június első vasárnapján, Bábolnán ismét a legrangosabb nemzetközi kategóriájú versenyszámot írtak ki a 14-18 év közötti korosztálynak. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő 135 cm-es alappályáját kilencen teljesítették hibapont nélkül majd következhetett az összevetés. A gyorsabbnál gyorsabb hibátlan pályák után papírforma eredmény született, hiszen a győztesnek járó kupát ifj. Szuhai Gyula vehette át és a győztes lónak járó dísztakarót Perthy Jacksonra helyezték fel.

Az ifjúsági CSIO nagydíj második helyezettje, Kiss Lizanna lett Cloéval, míg a szoros versenyben pályafutása eddigi legjobb eredményét elérve, Búza Krisztián tanítványa, Gorzó Eszter Arwennel végzett a harmadik helyen.

A magyar ifjúsági válogatott további tagjai is szépen szerepeltek, hiszen negyedik helyen végzett, Gáncsos László tanítványa, Kisgergely Kata Csenge Bizar VDL-lel, ötödik H. Nagy Emma Hopefullyval, hatodik Ferencz Dalma Mercédesz Corradával és nyolcadik Bencses Réka Arania Z-el.

Kora este jutott szerep a gyermek korosztálynak, ahol a nagydíjban heten teljesítették hibapont nélkül a 125 cm-es alappályát. Az összevetésben kérdést nem hagyva, Szuhai Rodrigo Cornettel magabiztosan lovagolva megnyerte a versenyt.

Második helyen végzett a szlovén, Lina Rojko, harmadik Prince Of Persia nyergében, Janik Attila tanítványa, Pichovszky Dalma.

Az eredményhirdetésen a negyedikként Nagy Zsófia állhatott fel Victory Blue PS-el, ötödikként Krepcsik Lara és Hermitage De Motte, hatodikként, a szlovén, Gaia Pihler, hetedik Petes Maja Cortezzel, nyolcadik Csizmadia Csenge Chavoltusszal.

A póni kategória nagydíjában hárman teljesítették hibapont nélkül az alappályát, ahol a győzelmet a német, Leni Hansen szerezte meg, második lett honfitársa, Edgar Reichart-Eisenhardt, míg harmadik legjobb magyarként Gubicza Dorottya Quint Van De Groenheuvel nevű pónijával.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2023-06-05