Busi Sándor első, második az amatőr középdöntőben

Hírek

Szombaton Szilvásváradon folytatódott a 2022-2023-as fedettpályás díjugrató döntő. Az amatőr kategóriában a verseny legrutinosabb lovasa, Busi Sándor folytatta siker szériáját, a középdöntőben hibátlanul a leggyorsabb két időt lovagolta, Equest Stellával és Pomme Pomme nyergében.

Az elődöntőben és a középdöntőben is egy Győr-Moson-Sopron megyei lovas, Fekete Luca Arianeval lett a harmadik.

A gyermek kategória középdöntője nem hozott meglepetést, hiszen ezúttal is két talentes lovas bérelte ki a képzeletbeli dobogót. Az első helyet Janik Attila tanítványa, 8,6 ponttal Pichovszky Dalma szerezte meg Frits K-val, második helyen végzett a pénteki győztes, 8, 5 ponttal, a Prosper Lovasklub versenyzője, Kiss Johanna Janka és Dakota, míg harmadik is Pichovszky Dalma lett Prince Of Persiával 8,4 ponttal.

Az ifjúsági kategóriában már Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő a szabályzat szerint 130 cm-re emelte az akadályokat. A hiba-idős középdöntő leggyorsabb lovaglását, a Mizsei Lovastanya SE versenyzője, Gorzó Eszter mutatta be a sárga Arwennel, megelőzve a bajai, Sugo-Horse lovasnőjét, Bencses Rékát és Arania Z-et.

Harmadik helyen is egy sárga ló végzett, Hunter Dadero Z nyergében Sári Viktor tanítványa Fésűs Gréta.

A fiatal lovas kategória középdöntőjében az akadályok magassága 135 cm-re került, ahol a győzelmet a középdöntő utolsó lovaglásával a hárskúti, Simicska Anna szerezte meg a pej Danteval.

A további helyen a pénteki helyezések ismétlődtek meg, a diósgyőri, Lukács Loren Edward Z-el és a kiskunhalasi Füzér Zsófi Chiarával lovagolhattak be a Bálint Gábor steward által felvezetett eredményhirdetésre.

A szombati versenynap szép számú közönség előtt egy jó hangulatú show számmal záródott, ahol hat ugró lovast egy lipicai kettesfogat követett egy C szabály szerinti Ride and Drive-ban.

Holnap az óraátállítás után jönnek a végső döntők.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2023-03-25