Nagy sikerrel indult el a Póni Akadémia

Hírek

2022 decemberében megszervezésre került az első Póni Akadémia, a díjugrató tehetséggondozó program, azon fiatal, tehetséges pónis díjugrató lovasok számára, akik szeretnék elmélyíteni meglévő tudásukat és tovább fejlődni a sportban. A 2022-2023-as téli szezonban a Póni Akadémia első évfolyama tölthetett el egy hétvégét a legkiválóbb hazai szakemberekkel.

Míg a szakmai szervezést Varga Zoltán, vezető hazai póni szakértő koordinálásával, a Varga Ménes látta el, a kétnapos esemény helyszínéül a Scuderia Sonnevend lovas-, és tenyészközpont szolgált, ahol a résztvevők profi körülmények között, a szakma kiemelkedő hozzáértőivel dolgozhattak együtt. 

Az idei szezon eseményének edzéseit Kövy András, utánpótlás szövetségi kapitány vezette. A résztvevő párosok személyre szabott idomító edzésekkel, tornáztató gyakorlatokkal és pályalovaglással  erősíthették tudásukat az edzések során. A gyakorlati edzéseket kiegészítve  az Akadémia csapata egy elméleti sportpszichológiai előadás során ismerkedhetett meg a ló és a lovas közötti kapcsolat jelentőségével és a lótartás pszichológiai aspektusával.

A 2022-2023-as téli szezonban 25 póni lovas végezte el az Akadémia által biztosított programot, 6-8 éves korosztálytól egészen a 14-16 évesekig.

Ahogy Varga Zoltán, főszervező nyilatkozott, “a Póni Akadémia kiemelt célja, hogy felkeresse a fiatal, elhivatott póni lovasokat, erősítse az utánpótlás díjugrató lovasok bázisát, mert ahogy azt a nemzetközi tapasztalatok is bizonyítják, a leendő nagypályás bajnokok a legbiztosabb alapokat és a verhetetlenül gyors, technikás pályákat pónilovakon sajátíthatják el.”

 

A nagy sikerre való tekintettel a Varga Ménes és a Scuderia Sonnevend a Póni Akadémia második évfolyamának már a következő programjait szervezi. A 2023-as év első rendezvénye, áprilisban kerül megrendezésre, ezúttal már neves nemzetközi edzők és a Testnevelési Egyetem bevonásával.

 

A Póni Akadémia nagy szeretettel várja az idei jelentkezőket! Az érdeklődőknek ajánljuk, hogy további információért kövessék a Varga Ménes és a Scuderia Sonnevend Facebook és Instagram oldalát és bármilyen kérdés felmerülése lépjenek kapcsolatba a szervezőkkel. 

Last modified: 2023-02-08