Fabók Adrienn Szaffi és Tavasi Eszter a gyermek és U25-ös nagydíj győztesei

Hírek

A szilvásváradi Indoors verseny vasárnap délutánján a nagydíjaké volt a főszerep. Az U25-ös korosztály 130 cm-es nagydíjának alappályáját, három lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni. Az összevetés három párosa a második rövidített pályán is hibátlan maradt ezért köztük az időeredmény döntött. Az U25-ös nagydíj győztese, a 15 éves Prosper lovasklub színeiben versenyző Tavasi Eszter lett, aki Chavoltusszal lovagolt a leggyorsabban, megelőzve a gyermek válogatott tagját, a DEAC színeiben lovagló Fábián Johannát és Chabal TH-t. Érdekesség, hogy nagydíj első két helyezett lovának az apja azonos. a világ legeredményesebb ugró örökítő ménje, Chacco Blue. Az U25-ös nagydíjban Nagy András tanítványáé, Koltai Zorkáé lett a harmadik hely, aki Rádiháza Garnierrel versenyzett.

A gyermekek nagydíja igazán szoros versenyt hozott, hiszen a kétfázisos versenyszámban nagyon közel voltak a győztes és helyezett lovasok. A nagydíj utolsó indulójaként, a Gyula Farm színeiben versenyző, Fabók Adrien Szaffi és Conto lovagolt a leggyorsabban, így övék lett a győzelem, megelőzve a Prosper lovasklub különítményét, akik közül második lett Kiss Johanna Janka Dakotával, harmadik Hegedűs Laura Lili Timpex Gondolával, negyedik Csizmadia Csenge és Aisha-Amira.

Az ötéves lovak stílusversenyét 7,9 ponttal Casallato Blue nyerte nyergében Szladek Mátével, a hatéves lovaknál pedig a kétfázisos versenyszámot Genius Conference nyerte ifj. Szabó Gáborral.

Az amatőr kategória 115 cm-én nem történt változás, az első két nap győztese triplázott. A Champions Team lovasklub lovasnőjéé, Tóth Dorinaé és Kurszáné lett vasárnap is az első hely. A második Tvercsák Eszter Donnie Darcoval, harmadik lett Surmann Kitti Boglárka és Qiliom.

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2022-11-06