Utolsóból lett első ifj. Szuhai Gyula

Hírek

Pénteken kezdődött a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fedeles lovardáiban az Egri Zoltán emlékét őrző, Szilvásvárad Indoors díjugrató verseny. Az első nap a legmagasabb nagykör versenyszámban mindösszesen hat lovas tudta hibapont nélkül lelovagolni, Karádi László nemzetközi pályaépítő pályáját. A szoros versenyben a győzelmet az utolsóként starthoz álló Európa-bajnokunk, idei ifjúsági Európa-bajnokság ötödik helyezettje, ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson nevű fedezőménjével.

A Szuhai testvérek közé ékelődve a második helyen, a piliscsévi, Prosper lovasklub lovasa, Szotyori Nagy Kristóf végzett Horze Cym Carlsson S nyergében.

Harmadik lett az idei spanyolországi gyermek Európa-bajnokság egyéni negyedik helyezett párosa, Szuhai Rodrigo és Shiarado Sz.

Negyedik helyezett, másik lovával, Lawisangosszal ifj. Szuhai Gyula, ötödik Sándor Balázs Cascandroval, míg hatodik a diósgyőri, Lukács Loren és Edward Z.

Középkörben az idei Hajdú-Bihari megyei bajnok, Lengyel Róbert tudott egyedül hatvan másodpercen belül lovagolni, így övé lett a győzelem, a Técsy Attila által tenyésztett Cazera TSH-val. Második helyen a Békés megyei, Potocska Attila végzett Kincsem Royal Flush-el, míg harmadik a debreceni, Szladek Szonja és Máté.

Az U25-ös korosztály, hiba-idős versenyszámában is csak egyetlen lovas tudott hatvan másodpercen belül célba érni, győzött a Prosper lovasklub lovasnője, Peller Judit és pej kancája, Shusha MNM. A második helyen a szlovák, Veronika Urbanova és Rihanna Magic végzett, harmadik Anducska Tibor és Aston.

A hatéves lovak stílusversenyében a Koncz Ferenc által tenyésztett, Genius Conference, 7,9-el kapta a legmagasabb stíluspontot nyergében, ifj. Szabó Gáborral, míg az ötéveseknél a Lewitzi ménesben tenyésztett, Casallato Blue Szladek Máté párosé lett az első hely 7,7 ponttal.

Népes mezőny állt össze a gyermek kategóriában, ahol a 110 cm-es, kétfázisos versenyben a talent lovas, Juhász Léda lett az első Rádiháza Generálissal, második helyen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Szabó Lea Szófia végzett Bonni nyergében, harmadik lett a DEAC-os, Fábián Johanna és Chacrinue.

Az amatőr kategória kétfázisos versenyszámában, több mint öt másodperces fölénnyel, a Champions Team lovasnője, Tóth Dorina lovagolta a leggyorsabb hibátlant, magyar tenyésztésű lovával Kurszánnal.

 

Fotó: Császár Kristóf, Császár Fotó

Last modified: 2022-11-06