Varsóban a felnőttek, Somorján az utánpótlás lovagol Nemzetek Díját, a Nemzeti Lovardában a legjobb fiatal lovak a XXXIX. tenyészversenyen

Hírek

Az Európai Lovas Szövetség Nemzetek Díja sorozatát Lengyelországban, Varsóban rendezik vasárnap. Magyarország díjugrató válogatottja kvalifikálódott a fináléra, így lehetősége nyílt, hogy Európa tíz legjobb csapata között egymillió Eurós pénzdíjért starthoz állhasson. A magyar csapatot Németh István szövetségi kapitány vezeti. Öt válogatottunk száll nyeregbe, ifj. Kövy András, Horváth Balázs, Szuhai Péter, ifj. Lázár Zoltán és Jármy Vince.

Start-és eredménylisták: https://www.longinestiming.com/equestrian/2022/longines-eef-nations-cup-warsaw-final-warsaw

Pénteken a somorojai Hippodrom arénában jön Szlovákia utánpótlás CSIO-ja. A magyar válogatottat ezúttal, Szotyori Nagy Kristóf fogja vezetni, a gyermek és ifjúsági Nemzetek Díjában állnak starthoz válogatott lovasaink.

Start-és eredménylisták: https://online.equipe.com/en/competitions/50651

1984-ben Kiskunhalason kezdődő díjugrató tenyészversenyt még 6,7,8 éves lovak részére írták ki a korszakhoz képest magas pénzdíjért a versenyt. 2022-ben most péntektől vasárnapig a  tenyészverseny összdíjazása 6,4 millió Forint lesz, a helyszín a Nemzeti Lovarda. A pályákat, Karádi László nemzetközi pályaépítő építi a stíluspontokat, Krucsó Balázs és Szebényi Dániel stílusbírók fogják adni. Az idei programban, ahogy az elmúlt években is már, 4 éves, 5 éves, 6 éves és az utánpótlás (7,8 éves) lovak fognak versengeni.

Start-és eredménylisták: https://dijugratas.hu/#/Event/Info?eventId=16043

Élő közvetítés: RiderLine Facebook

Last modified: 2022-09-08