Ifj. Szuhai Gyula a felnőtt elődöntő legjobbja

Hírek

Kezdetét vette a Fiat Díjugrató Országos Bajnokság Szilvásváradon, a megszokott hat kategória, az amatőr, a gyermek, az ifi, a fiatal lovas és a felnőtt mellett idén először kiegészülve a póni lovasok versenyével is.

A gyermek és a póni lovasok versenyében a három forduló után összevetés dönt a bajnoki címekről, így itt az időeredmény nem igazán volt fontos az első napon, hiszen csak a hibapontot viszik tovább a lovasok. A gyermekeknél 12 páros teljesített hibátlanul, így ők hibapont nélkül várják a középdöntőt. Közülük most a leggyorsabbak Szabó-Máriás Sára tanítványai, Fábián Johanna és Szabó Dorina voltak, megszerezve az első két helyet Bognár Annabell előtt.

A póniknál hárman teljesítettek hibátlanul, Gubicza Dorottya, Gubicza Sarolt és Csizmadia Csenge volt így az első nap sorrendje.

A nagyobb korosztályoknak vadász elbírálásban vette kezdetét a verseny, ahol az egyedüli nulla hibapontos teljesítményt az első helyen végző páros kapja. Minden további lovas a szerint kap hibapontot, hogy hány másodpercre marad le az élen végző versenyzőtől, így megéri mindent kockára tenni egy kedvezőbb időeredményért.

Az ifjúsági lovasok versenyében az a furcsa helyzet állt elő, hogy az élen végző Mécs Emma annyira gyors volt, hogy a verőhibája ellenére is magabiztosan nyerte meg a versenyszámot, így ő lesz az a versenyző, aki a korosztályában egyedüliként hibapont nélkül kezdi meg a középdöntőt.

A válogatott tagjai, Csetényi Lea, Kiss Lizanna és Ferencz Dalma Mercédesz a második, harmadik és negyedik helyen értek célba hibátlan pályákat lovagolva, így ők mind négy hibaponton belül várják a folytatást.

A fiatal lovasoknál Bosits Boglárka szerezte meg az értékes első helyet, Takács Petra és Tóth Balázs előtt.

Míg az ifjúsági és fiatal lovas kategóriát átugró, még mindig csak 15 éves ifj. Szuhai Gyula győzelmével indult a felnőtt országos bajnokság. Fiatal kora ellenére komoly eséllyel száll harcba akár az első helyért, hiszen a budapesti GP-n és a korosztályos Európa-bajnokságon nyújtott szenzációs szereplésével már bizonyította, hogy higgadt precizitással tud lovagolni 140-150 centiméteres magasságon is.

A korábbi bajnokok közül Técsy Attila a második, Vándor Zsófia a harmadik, a címvédő Czékus Zoltán pedig az ötödik helyen ért célba.

 

Fotó: Császár Fotó

Last modified: 2022-09-01