Szabó Gábor hibátlan a lastrupi nagydíjban

Hírek

A németországi Lastrupban rendezett nemzetközi díjugrató verseny minden napjára jutott szép magyar eredmény. Az NLSF Program keretein belül starthoz álló magyar lovasokat ezúttal is Norbert Nuxoll tréner sikeresen igazgatta. A csütörtöki versenynap a 140 cm-es nagykör versenyszámban, Jármy Vince hibátlannal, kilencvenkettő indulóból a tizenegyedik helyen végzett Chinoubet PS-el.

A pénteki Longines világranglista pontot adó, 145 cm-es, kétfázisos számának első részében három magyar lovas is verőhiba nélkül lovagolt, akik közül Szuhai Péter Casino Royal Z-el és ifj. Szabó Gábor Eldorandával gyors második fázissal egy verőhibával folytatták.

A nyolcvanhét indulós mezőnyből a helyezettek között zárt a tiszta hibátlannal célba érő, ifj. Kövy András és az általa kiképzett, Faquitol- S.

A lastrupi nemzetközi díjugrató verseny szombati versenynapján ifj. Lázár Zoltán és a Chacco Blue apaságú, szürke, Chacco’s Kid PS-el érte el a legjobb magyar eredményt, hiszen a 135 cm-es, kétfázisos középkör versenyszámban nulláztak.

A nemzetközi versenyek fő napján, a záró napon, vasárnap minden versenyszámra maradt magyar siker. Eredménylistánkat Jármy Vince tovább színesítette hiszen a közel száz fős mezőnyben nyolcéves, kancával, Carbon Girl-lel, verőhiba nélkül ötödik helyen zárt a 140 cm-es, kétfázisos fináléban. Az egycsillagos kategória, 140 cm-es nagydíjban nyolcadik helyen végzett, gyors négy hibapontos eredménnyel ifj. Kövy András és a Messenger apaságú, Final Message PS.

A lastrupi verseny délutáni nagydíját hetven lovasból tizenhatan teljesítették nulla hibaponttal. A rangos mezőnyben magyar lovas is helyet kapott, hiszen ifj. Szabó Gábor és kapitális méretű kancája, Eldoranda nem hibázott. A nagydíjban győzött a német Johannes Ehning, negyedik lett a londoni olimpia ezüstérmese, a holland Gerco Schröder. Ifj. Szabó Gábor kis fordulatokkal egy igazán kockázatos összevetést lovagolt, ahol a kettes ugrás A elemét leverve, négy hibaponttal kilencedik helyen zárta a nagydíjat.

Gratulálunk!

Eredménylista: https://results.equi-score.de/event/2022/20257/de

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

 

 

Last modified: 2022-08-29