Ifj. Szabó Gábor és Dömse Tamás a szilvásváradi Masters vasárnapjának legjobb magyar lovasai

Hírek

A Szilvásvárad Masters záró napjának legrangosabb versenyszáma a 150 centiméteres nagydíj volt a Ford Nexus díjáért. A kétfordulós versenyben kilenc páros jutott tovább, köztük ifj. Szabó Gáborral, aki most egyedüliként képviselte a hazai színeket, mivel Szuhai Gyulának egy időtúllépés miatt nem sikerült kvalifikálódnia a második fordulóra. A verseny nehézségét mutatja, hogy nem született tiszta hibátlan lovalás, az élen végző lengyel versenyző, Michal Kazmierczak egy hibaponttal bizonyult a legjobbnak, az egy-egy verőhibát vétő Gerfried Puck és Luka Zaloznik előtt. Ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala nagyon jó idővel, de összesen nyolc hibaponttal zárt, így az előkelő nyolcadik helyet tudta megszerezni ebben a több mint 50.000 euró díjazású versenyben.

A Gold Tour világranglista pontot adó döntőjében hazai győzelem született, hiszen a fiatal lovas válogatott Dömse Tamás szenzációs pályát lovagolva magabiztos fölénnyel a leggyorsabbnak bizonyult Conquistador nevű lovával. A hetedik és nyolcadik helyen Kisgergely Kata Csenge és Weinhardt Virág végeztek.

A Silver Tour 135 centiméteres döntője is hazai sikerrel zárult, Prikler Szilárd, Zárug Annamária, Kárándi Imre és Hugyecz Mariann végeztek az első négy helyen.

A 120 centiméteres Gyermek Nagydíjban hat összevetőt láthattunk, ahol a két hete megrendezett gyermek Európa-bajnokság legeredményesebb lovasa, Szuhai Rodrigo most is a legjobbnak bizonyult. A dobogó második és harmadik helyén zárt Both Petra Mirtosado és I’m Special RV nevű lovaival.

A póni nagydíj három összevetője közül ketten is dupla hibátlannal zártak, akik közül most Csizmadia Csenge volt a gyorsabb. Így Gubicza Dorottya végzett a második, és a harmadik helyen is a Varga Ménes színeiben.

Fotó: Császár Kristóf

Last modified: 2022-08-01