Az európai utánpótlás legeredményesebb díjugrató famíliája a Szuhai család

Hírek

Minden évben nagy várakozással áll a magyar díjugrató sport az utánpótlás Európa-bajnokság előtt. Tervek, programok minősítő versenyek, válogató viadalok követik egymást, majd a nyár derekán jön a kontinensviadal. A bajnokság előtt reménykedünk, bízunk, hogy az elmúlt lassan két évtized sikeres útja a magyar díjugrató sportban nem szakad meg. 2022-ben nem volt könnyű helyzetünk, hiszen több ezer kilométerre Magyarországtól, a spanyolországi Olivában rendezték a versenyt. A legoptimistább jóslatok sem remélték azt a kimagasló eredményt, amit az idei bajnokság hozott. A vasárnapi verseny a gyermek korosztály Európa-bajnoki kétfordulós döntőjével záródott, ahol a magyar díjugrató sport tehetsége, Szuhai Rodrigo, mindkét fordulóban hibátlan pályával kormányozta a nyolcéves Shiarado SZ-t, így a csütörtökön szerzett három hibapontos idő túllépéssel verőhiba nélküli teljesítménnyel a több mint száz fős mezőnyben a negyedik helyen zárta az Európa-bajnokságot.

A legmerészebb álmok sem gondolták, hogy a világ legnagyobb lovas dinasztiái közé emelkedhet a Szuhai család, hiszen a 2022-es utánpótlás Európa-bajnokságon mindhárom kategóriában történelmi eredményt hoztak el. A gyerekeknél Szuhai Rodrigo negyedik az ifjúsági kategóriában ifj. Szuhai Gyula ötödik és a fiatal lovas kategóriában Szuhai Péter tizenharmadik lett.

Gratulálunk a sajószentpéteri Szuhai család minden tagjának, hogy magyar díjugrató sportot egy ilyen megismételhetetlennek tűnő eredménnyel Európa meghatározó lovas nemzetei között tartották!

Last modified: 2022-07-18