Ifj. Szuhai Gyula ismét történelmi sikert szerzett a magyar lovassportnak

Hírek

Szombat reggel a spanyolországi, Olivában rendezték az ifjúsági Európa-bajnokság egyéni döntőjét, ahol a száz lovasból harminc fiatal kvalifikálódott. A győzelmet és az Európa-bajnoki aranyérmet a finn színekben lovagló, Jone Illi Eolita L-lel nyerte meg. A magyar színeket képviselő ifj. Szuhai Gyula, aki a tavalyi évben 14 évesen még gyermek egyéni Európa-bajnoki címet szerzett, most egy korosztállyal feljebb, 140-145 cm-es akadályokon is hidegvérrel, pontos precizitással lovagolta le a döntő két pályáját Perthy Jacksonnal és a meglévő 2,75 hibapontjához négy hibapont jött hozzá, így 6,75 hibaponttal ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Az ifjúsági kontinensviadalok több mint öt évtizedes múltjában ez minden idők az egyik legjobb magyar eredménye. Korábban még magyar színekben Kovács Henri négyszer végzett az első tízben, egyszer volt negyedik, míg a ’80-as években Sós Attila ért el ötödik helyezést. 2016-ban Weinhardt Virág hatodik, 2018-ban Jármy Vince negyedik.

Gratulálunk ifj. Szuhai Gyulának, edzőknek, Nagy András, édesapjának, Szuhai Gyulának és a teljes csapatnak, akik 2022-ben is segítették ebben a korszakos eredményben!

Last modified: 2022-07-17