Alasztics Aliz és Szuhai Péter ma beugratott a fiatal lovas Európa-bajnokság fináléjába

Hírek

Péntek délután is izgulhattunk a magyar díjugrató utánpótlásért, hiszen a fiatal lovas Európa-bajnokság harmadik felvonása következett. A Clip My Horse Online Tv-n végig lehetett nézni, hogy mindkét válogatott lovasunk mérnöki precizitással teljesítette a 150 cm-es, igen nehéz pályát, így bejutottak a vasárnapi fiatal lovas Európa-bajnokság egyéni döntőjébe. Pirik Zsolt tanítványa, Alasztics Aliz pályafutása során a gyermek, ifjúsági korosztály után, most a fiatal lovasok között is döntőt lovagolhat, Szuhai Péter, aki eddig hat korosztályos Európa-bajnokságon vett részt, most valóban a legjobbak között mutathatja meg tudását.

Péntek reggel Olivában a gyermek korosztályról szólt, akik második pályájukat kezdték meg. Válogatottunk legjobbja a közel 100 fős mezőnyben negyedik legjobb időt elérő, hibátlan lovaglást bemutató Bodnár Annabell volt, aki It’s a Gamble-t lovagolta. Kiss Maja Quipara Z-el, nyolc, Hermann Zsófia és Nobel Ven Het Greevenhof Z tizenkét hibaponttal ért célba, míg Kelemen Blanka Jerryvel nem tudta a középdöntő pályáját teljesíteni. Csapatunk favoritja, Szuhai Rodrig Shiarado Sz-szel verőhiba nélkül teljesítette a 130 cm-es pályát, de a Nemzetközi Lovas Szövetség új szabályai miatt a minimális időtúllépés most három hibapontot ért. Az idő hibák miatt sajnos elúszott az álom, hogy magyar gyermek válogatott akár a dobogóra érjen, tizenegyedik helyen a csapatversenyben pont nem jutottunk be a holnapi harmadik körbe.

Szombat reggel a spanyolországi utánpótlás Európa-bajnokság az ifjúsági egyéni döntővel folytatódik, ahol a magyar szívek az összetett versenyben harmadik helyen álló ifj. Szuhai Gyuláért doboghatnak.

Eredménylista: https://online.equipe.com/en/competitions/49317

Last modified: 2022-07-15