Hibátlan a gyermek csapatunk, ifj. Szuhai Gyula és Csetényi Lea verőhiba nélkül az utánpótlás Európa-bajnokság szerdai napján

Hírek

Szerdán a gyermek korosztály is megkezdte a 2022. évi utánpótlás Európa-bajnokságot. A 125 cm-es, hiba-idős elődöntőben három lovasunk is, Hermann Zsófia Nobel Van Het Greevenhof Z-el, Kiss Maja Quipara Z-el és Szuhai Rodrigo Shiarado Sz-szel is hibátlan teljesítménnyel ért célba. Bodnár Annabell It’s a Gamble nyergében négy hibaponttal lovagolt, míg Kelemen Blanka Jerryvel nem tudta befejezni az elődöntő pályáját. A gyermek korosztály holnapután, pénteken a 130 cm-es középdöntővel fogja folytatni az Európa-bajnokságot, de mai nap után tizenkilenc ország válogatottja közül, nyolc csapattal együtt hibátlan összteljesítménnyel, vezető helyen várjuk a folytatást.

Az ifjúsági lovasok már a második pályájukat kezdték meg Dél-Spanyolországban ma délután. A 140 cm-es pályán, hármasugrás, kettesugrás, rúd nélküli vizesárok és nehéz technikai feladatok várták Európa legjobb ifjúsági lovasait. Sajnos Osztovits Péter lova sérülése miatt nem állhatott starthoz, így négy magyar lovas maradt a versenyben. Csapatunk első tagja, ifj. Szuhai Gyula Perthy Jackson nevű fedezőménjével ma is egy nagyon szép és lendületes hibátlant lovagolt, ami azt jelenti, hogy két nap után az egyéni versenyben a legjobbak között várhatja a csütörtök délutáni folytatást. Csetényi Lea is igencsak kitett magáért, hiszen a hortobágyi tenyésztésű, Hámorral verőhiba nélkül lovagolt át a célvonalon, de a vizesárok gyurma csíkjára rálépett, így négy hibapont került fel az eredménylistára. Záró lovasunk Ferencz Dalma Mercedes Corradával ma hasznos tagja volt csapatunknak, hiszen egy okszeren beszedett verőhibával, négy hibaponttal segíteni tudta a magyar ifjúsági díjugrató válogatottat. A másodiknak startoló, rutinos, Kiss Lizanna Agropoint Cojanoval nyolc hibaponttal lovagolta le a középdöntőt.

Eredménylista: https://online.equipe.com/en/competitions/49317

Last modified: 2022-07-13