Mráz Tamás megnyerte a bábolnai világkupát

Hírek

Vasárnap délután jött Bábolnán a nemzetközi díjugrató verseny csúcspontja, a világkupa minősítő nagydíj. Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő, 150 cm-es pályával, két 160 cm-es ugrással kiegészülve várta a huszonkét párosból álló mezőnyt. A nehéz, technikás gondolkodtató pályán nagy részben jó teljesítményeket láthatott a közönség, de a huszadik indulóig nem született hibátlan lovaglás. Ekkor lovagolt a pályára a pénteki 145 cm-es nagykör versenyszám győztese, Mráz Tamás és a magyar tenyésztésű BN Silverrel megmutatta, hogy kell ezt csinálni és nulla hibaponttal lelovagolta a világkupa pályát.

A hátralévő lovasok már nem tudták ezt lemásolni, így a győztesnek járó üvegkristály, dísztakaró és a magas pénzdíj Mráz Tamás vehette át. A badacsonyi lovasnak és BN Silvernek ezzel sikerült megnyernie ennek a szezonnak az egyik legrangosabb hazai rendezésű nagydíját.

A másodiktól a hetedik helyig a négy hibapontos lovasok következtek időeredmény alapján. A román Andrea Herck, szürkéjével, Epsilon De Roularddal lett a második, az áprilisban Grand Prix-t nyert Vándor Zsófia Quintus páros előtt.

A bábolnai világkupa verseny negyedik helyezettje a tizenegyes számú, 160 cm-es, bordó fehér meredeknél hibázó Alasztics Aliz Chablis nyergében, ötödik a versenyen nagyon eredményes, Burucs Barna és szürkéje, Dubai Dreams. A hatodik és hetedik helyet is Szuhai Gyula szerezte meg Lawisangosszal és Shiaradoval, míg nyolcadik a legjobb nyolc hibapontos időeredményt elérő, Mráz Tamás Szombati Gábor, pej lovával, Sanghatával.

Köszönjük a világkupa verseny rendezőinek, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok csapatának, hogy idén is megszervezték ezt a rangos nemzetközi versenyt.

Gratulálunk a verseny „emberének”, Mráz Tamásnak és köszönjük a részvételt minden lovasnak és ló tulajdonosnak!

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2022-06-13