Szentirmai Péter triplázott Kecskeméten

Hírek

Kecskeméten folytatódott a 2022-es GP sorozat, ahol a hétvége legmagasabb kategóriája a 150 centiméteres felnőtt Grand Prix szikrázó napsütésben került lebonyolításra az Airvent Lovasklubban. A kategória összdíjazása 2 millió forint volt, amiért tíz páros szállt harcba a tizenhárom akadályból álló pályán. A legutóbbi forduló győztes párosa, az egyedüli hibátlannal végző Vándor Zsófia és Quintus most nem szerepelt a startlistán, de így is rendkívüli izgalmakat hozott a verseny. A legtöbb verőhiba a pálya közepén található hármasugráson született, sok lónak túl bő volt a legutolsó távolság és nem ért át az utolsó elemként szerepelő oxeren, így sajnos most nem született tiszta hibátlan teljesítmény. Viszont Hugyecz Mariann, és az elő- és a középdöntő legjobbja, Szentirmai Péter egyaránt négy hibaponttal értek célba, így ők vetettek össze az első helyért.

A Hetényegyházi Hullám lovasnője kezdett, és szép pályát lovagolva, de négy hibaponttal ért célba 10 éves ménjével, Chappelouppal. Szentirmai Péter így megkockáztathatta a verőhibát is, amennyiben gyorsabb idővel ér célba, viszont az egész hétvégén szenzációsan ugró Express nem okozott csalódást, és könnyedén teljesítette az összevetés akadályait, ezzel elnyerve a győztesnek járó serleget lovasának.

Harmadik helyen Kovács Henri végzett saját tenyésztésű ménjével, Tambourinoval, aki kis termete ellenére megmutatta mekkora szíve van, és lovasával páratlan összhangban teljesítették első 150 centiméteres pályájukat.

Negyedik helyen ifj. Szabó Gábor végzett Szombati Gábor lovával, Chacrinue-val, megelőzve ifj. Petrik Bélát és Babinszki Lászlót.

 

Szöveg: Szalointai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

Last modified: 2022-05-16